Përzgjedhja e një trajner personal


Kohët e fundit palestër nën drejtimin e një trajner personal konsiderohet një privilegj "fuqitë që të jetë". Por ato ditë kanë shkuar në harresë, dhe sot shumica e klientëve të çdo palestër stërvitje preferoj konsulent tuaj personale.

Trajneri juaj personal ju motivon për të trajnuar vazhdimisht çuar përpara planet e tyre dhe t'i bëjë ata të efektshme, të kënaqshme dhe të sigurt.

Një trajner i mirë personal (teorikisht) - një person i cili ka arsim special, përvojë të mjaftueshme dhe njohuri. Përveç kësaj, është e rëndësishme që trajneri juaj personal ishte shumë i afërt për ju në aspektin e komunikimit.

Një trajner i mirë personal duhet t'ju ofrojë informata që është jo vetëm trajnim, por edhe këshilla për menaxhimin e peshës, të ushqyerit dhe më shumë.

Për të shmangur gabime në zgjedhjen e një trajner personal palestër, ju duhet të pyesni atij disa pyetje. Ajo është e mirë për të intervistuar të paktën tre apo katër kandidatë para se të bëni zgjedhjen e duhur. Por së pari ju duhet për të përcaktuar se çfarë janë qëllimet dhe objektivat tuaja, dhe atë që ju janë të gatshëm të sakrifikojnë financa për palestër. Për ta bërë këtë, të japë vetë përgjigje pyetjeve të mëposhtme:

1.

Sa shpesh ju doni të bëni: të marrë një konsultim një herë dhe për të vazhduar trajnimin në shtëpi, ose për të krijuar bashkëpunim afatgjatë me trajnerin?

Për një çmim mjaft të arsyeshëm, shumica trajnerë do të jetë në gjendje për të provuar dhe të zhvilluar për ju një program të veçantë të përshtatur që do të përshtaten plotësisht me ju.


2. Ju duhet të vendosë për veten tuaj ku ai do të marrë trajnimin tuaj? Nëse ju doni të trajnerit erdhi në shtëpinë tuaj, këto shërbime do të kushtojë më shumë. A nuk e kursejmë para në shëndetin e tyre.

Pyetjet e mëposhtme më poshtë ka kuptim për të pyesni kandidatët që ju dëshironi për të përcaktuar si trajner i tij personal. Përmes kësaj, ju mund të kuptoni nëse përvoja kandidat dhe njohuri në mënyrë për të zgjidhur problemin tuaj.

Cili kandidat arsim, trajnim ose përvojë është dhe çfarë është ajo? Pyetni për të paraqitur certifikatat apo diplomat.
A ka ndonjë dëshmi e pjesëmarrjes në një shumëllojshmëri të konkurseve personale?

ai ka një ide në lidhje me rregullat e ndihmës së parë? Idealisht, kandidati duhet të ketë të paktën pas kurseve në ndihmë të parë.

A është e nevojshme ekzaminim parandalues ​​fizik i rezultateve tuaja? Nëse një trajner me përvojë, ai kurrë nuk fillojnë trajnimin pa këtë informacion. Përveç kësaj, trajneri ekzekutiv gjithmonë pyet për ju duke marrë medikamente para, sepse pas shumë prej tyre janë të kundërindikuar absolutisht tren. Nëse, për çfarëdo arsye, janë nën mbikëqyrje mjekësore, trajneri juaj personal duhet të diskutojnë se çfarë mund të jenë arsyet, dhe nëse ka contraindications për çdo lloj të ngarkesës.

A ka ndonjë koment për përvojën e punës, aftësi dhe njohuri të trajnerit trajnerët e tjerë apo klientët palestër? Shumica e njerëzve të përfshirë në palestër në mënyrë që të zvogëlojë peshën, për të përmirësuar sistemin kardiovaskular, të shërohen nga plagët ose sëmundjeve pas. A ka përvoja juaj kandidat në këtë lloj të trajnimit?

Do të bëhet regjistrimi workouts tuaj, progres gjurmuar dhe përditësuar informacionin për shëndetin tuaj? Një trajner me përvojë gjithmonë vendos qëllimeve realiste dhe duhet të zhvillohet programi. Përveç kësaj, një trajner i mirë palestër përditësuar rregullisht informacion në lidhje me shëndetin tuaj përmes mjekun tuaj.

Çfarë është kostoja e vërtetë, a ka ulje? Nëse trajneri me përvojë të mjaftueshme, atëherë çmimi i shërbimeve të saj nuk do të jetë shumë i ulët. Gjej të parë nëse ju mund të merrni një zbritje, duke blerë jo një por disa trajnimi palestër ose duke ushtruar ose më shumë dy klientë në të njëjtën kohë.

Në çfarë kohe e trajnimit ditor i kryer? Nëse ju jeni vazhdimisht të zënë dhe ju keni "kodrina" orar, nëse trajnerit një mundësi për të rregulluar në kohën tuaj?

Cilat janë objektivat e vendosura trajneri juaj? Nëse këto qëllime janë joreale për ju, ju së shpejti do të humbasin interes në palestër dhe i zhgënjyer. Një trajner me përvojë do të bëjë çmos për t'ju ndihmuar të arritur qëllimet reale dhe jo e tepruar.


A ka një kontakt dhe shkëmbimi i informacionit me fizioterapistë, mjekët, nutritionists, etj Kjo është e rëndësishme sepse këto kontakte do të korrigjojë kursin e shërimin tuaj gjatë trajnimit.

Çfarë stili dhe niveli i komunikimit me konsumatorët e saj trajner. Një trajner i mirë - gjithmonë një psikolog i mirë që kurrë nuk do të ju jap për të kuptuar diçka që ju nuk mund të, apo diçka që ju nuk mund të arrihet. Ai do të përpiqet të mbajë një qëndrim pozitiv emocionale për të motivuar ju për trajnim të mëtejshëm.

Trajneri e di se si për të dëgjuar? Me qëllim të identifikimit të saktë të gjitha problemet dhe nevojat tuaja, trajneri duhet të dëgjoni me shumë kujdes.

Përveç kësaj, ai duhet të bëjë me ju një program trajnimi personal në bazë të informacionit të marrë nga ju.

Më në fund. Çdo trajner i mirë - është një lloj i biznesmenit që është i interesuar në prosperitetin e biznesit. Kjo është një trajner i mirë gjithmonë pyet për ju se ju keni një pasion për ushqim, zakonet dhe informacion e marrë vetëm të plotë në lidhje me zakonet, mënyrën e jetesës dhe për shëndetin tuaj mund të bëjë një program unik trajnues që do t'ju sjellë dobi maksimale.

Nëse ju trajner një të këndshme dhe të punojnë me kjo ju jep kënaqësi, atëherë rezultatet pozitive nuk do të jetë shumë të vijë.