Vegetarianism kundër biftek rreme Hare


 • Cilat janë vegjetarianë?
 • Vegjetarian Amerikë
 • Pse njerëzit refuzojnë mish?
 • Historia e vegetarianism
 • Cilat janë vegjetarianë?

  Viti nga vjeçare, vegetarianism
  po bëhet gjithnjë e më shumë popullor. Të kontribuojnë në përhapjen e saj
  organizatat e mjedisit, aktivistë, udhëheqës fetarë dhe yjet
  tregojnë të biznesit. Megjithatë vegan vegjetarian armiqësi.
  Ky koncept
  të sjellë së bashku njerëz të cilët kanë një të ndryshme të sistemeve të furnizimit me energji elektrike:

 • Ovo-VEGJETARIANËT - hani vezë por jo mish;
 • Lacto-ovës-VEGJETARIANËT - hani vezë dhe produktet e qumështit, por nuk ka mish;
 • Lacto-VEGJETARIANËT - hahet produktet e qumështit, por nuk prek vezë;
 • Vegans - konsumojnë ushqimin e bërë vetëm me bazë bimore;
 • Pesche-VEGJETARIANËT - hani peshk, por mos e përdorni lloje të tjera të proteinave shtazore;
 • Pollo-VEGJETARIANËT - ata peshk zëvendëson pulë.

 • Sondazh
  firmë hulumtim Harris Interactive gjeti se më
  grup i madh i VEGJETARIANËT janë vegans. E tyre
  Ka një të tretë për gjysmën e totalit të VEGJETARIANËT.
  Ndër gratë vegjetariane pothuajse dy herë më shumë se meshkujt.
  Moda për
  ushqim vegjetarian çdo vit duke mbuluar të gjithë më plotësisht
  banorët e pasur të vendeve të zhvilluara, të cilat në parim mund të
  përballojë absolutisht çdo ushqim.

  Vegjetarian Amerikë

  Po
  vetëm në SHBA sot më shumë se 5.7 milionë. vegjetariane që bëjnë
  rreth 3% e popullsisë së rritur. Për më tepër, vegjetarian
  Passion nuk është e huaj dhe amerikanët e zakonshëm nuk imponojnë mbi veten e tyre


  zotohet vegjetarian: 13% e tyre nuk pranojnë të peshkut, 21% - nga mjalti
  (Që kjo është produkt i bletëve, dhe për këtë arsye mund të mos
  konsiderohet produkt thjesht bimor), 7% - nga vezët. Anketa
  Harris Interactive ka treguar gjithashtu se të ngrënit e mishit është kurrë 10% e
  Shtetet e Bashkuara të moshës 18 deri 45 vjet. Për më tepër, përveç shumicën VEGJETARIANËT
  4% e amerikanëve nuk e përdorin pule dhe viçi në dietë.

  Si
  tregon një studim nga transmetuesin CNN, 30% e amerikanëve të bëjë
  blerjet e tyre, bazuar në kriteret e mjedisit, social
  Drejtësia dhe shëndetësor. Dhe sipas Organizatës së Burimeve vegjetarian

  Group, 40% e pro amerikan të shoqërisë së
  produkte që nuk përmbajnë mish. Për shembull, madje edhe jo-vegjetariane rregullisht
  blej tofu (tofu japonisht) dhe qumësht soje - një nga
  burim i madh i proteinave për VEGJETARIANËT.
  Në amerikane
  supermarkete është duke u bërë më shumë produkte janë bërë
  ekskluzivisht nga përbërësit bimor, por të dalin në shitje
  nga kategori të produktit fillimisht i përkiste produkteve të mishit -
  të tilla si shitja burgers vegjetarian, qentë e nxehtë vegjetarian,
  gjeldeti vegjetarian dhe t. e. Sipas analistëve, prodhuesit
  ushqim në këtë mënyrë kërkojnë të tërheqin blerësit me

  kategoria "Fillestar" vegjetariane që duan të lehtësuar ushqimin tuaj
  ndarja e ushqimit të kafshëve. Vegjetarian gjeldeti - pse jo
  lepuri vepër e falsifikuar nga "The Dymbëdhjetë Karrige"!
  Në SHBA, ka edhe
  Grupi, i quajtur "fleksitarianami" nga fjala angleze
  fleksibël - «i urtë", "fleksibël". Ata janë të njohur edhe si "e pjesshme
  vegjetariane. " Kjo kategori përfshin njerëzit nga koha në kohë
  ulem në një dietë vegjetarian ndikuar nga informacione për rreziqet e
  mish.

  Pse njerëzit refuzojnë mish?

  Atje
  një numër arsyesh kryesore pse gjithnjë e më shumë njerëz janë të
  vegjetariane. Arsyeja kryesore është shpresa për të përmirësuar

  shëndetësor. Besohet se një dietë vegjetariane ndihmon
  luftën kolesterolit të lartë (ndihmon
  sëmundje kardiovaskulare), obeziteti dhe diabetit. Sipas
  Revista Qëndrimet Natyrore, VEGJETARIANËT vuajnë kancerin
  Sëmundje
  40% më pak se e "ngrënësit e mishit" dhe 30% më pak gjasa për të blerë
  sëmundje kardiovaskulare. Për më tepër, disa dijetarë
  argumentojnë se organet e njeriut ndihmon tretjen e ushqimit janë më të ngjashme
  ndihmon tretjen e ushqimit traktit të barngrënësit se mishngrënësit, dhe në këtë mënyrë
  mënyrë stomaku dhe zorrët e njeriut është shumë e vështirë që të tretet
  prodhimet e mishit.

  Arsyeja e dytë për të kaluar në një vegjetarian
  Besimi - etik. Shumë VEGJETARIANËT besojnë (në se ata mbështesin

  mbështetësit e organizatave ekstreme të mjedisit) që mizor dhe
  joetike për të ngrënë mishin e qenieve të gjalla.

  Arsyeja e tretë për jo
  mish - e mjedisit. Rritje bagëti
  kontribuon në ndotjen e mjedisit dhe shkatërrimit të panevojshme
  Burimet Natyrore. Është e njohur se zhvillimin e shpejtë të blegtorisë, si
  Kjo nuk është për t'u habitur, nuk e zgjidh problemin e urisë. Ka edhe fetar
  dhe arsyet kulturore për kalimi te një dietë vegjetarian, veçanërisht
  ndër budistët, hindusët, njerëz që praktikonin yoga etj

  Përfitimet
  vlerësuarat vegetarianism dhe agjencitë e zbatimit të ligjit, duke përfshirë inkurajimin
  arriti në përfundimin konsumi vegjetarian ushqim.

  Arsyeja kryesore
  është se si për të sjellë kërkime, perime Ushqimi
  përmban më pak adrenalin, yndyrë të kafshëve dhe urinës
  përdorimi i të cilave është për shkak të rritjes së agresivitetit dhe një tendencë për
  dhuna.

  Historia e vegetarianism

  Atdhe
  India është vegjetarian. Megjithatë, një sistem i pushtetit të furnizimit të tilla
  popullor dhe disa popuj të tjerë të lashtë. Megjithatë, të civilizuar
  Bota vegetarianism u takuan kohët e fundit. Megjithatë,
  Nuk ka asnjë datë e saktë. Të dhënat tregojnë se në fillim të XX
  mish i shekullit të konsumohen në mënyrë të konsiderueshme më pak se sa sot, si mishi ishte
  mënyra të shtrenjtë për ruajtjen afatgjatë të praktikisht jo-ekzistues.


  Megjithatë, me ardhjen e frigoriferë, njerëzit filluan të hanë më shumë mish.

  "Ideologjik"
  VEGJETARIANËT kanë qenë gjithmonë i pranishëm në Shtetet e Bashkuara dhe Evropës. Në fillim të shekullit XX
  disa intelektualë ishin të ndikuar nga Leo Tolstoy
  mish braktisur. Në 1960, me rritjen e popullaritetit të ndryshme
  Kulte hindu filloi të përdorë vegetarianism rinjtë
  kërkoni për sqarim shpirtërore.

  Megjithatë, masat
  Ideja e vegetarianism thyer vetëm në vitet '70. Në SHBA, për shembull, është
  ndodhi, pasi libri nga Francis prek me dorë "Ushqimi për një të vogël
  planet ", ku ajo analizuar shkaqet e urisë globale. I saj
  Hulumtimi ka treguar se kafshët konsumojnë 14% të prodhuar

  Kokrra tokë, derra hani 12%, mish pule - 9%. Përpjekjet kumulative
  Pets konsumojnë deri në 45% e kulture misri. Në
  krahasim, sipas OKB-së për të shkatërruar urisë në Afrikë
  do të jetë e mjaftueshme për të shpëtuar 20% grurë. Lappo arriti në përfundimin se
  Amerikanët për të reduktuar konsumin e mishit me 10%, pastaj ruhen grurë të mjaftueshëm për të ushqyer të gjithë njerëzit e uritur në botë.


  Në të njëjtin vit, në qarqet e intelektualëve mbetur (veçanërisht në mesin e hippies)
  ishte një lëvizje masive e VEGJETARIANËT: ka pasur vegjetarian
  Cookbooks, restorante specialiteti, vegjetarian dhe gazetat
  t.
  d. Një herë, kur një specialist Australian në etikën Peter

  Singer botuar librin "Animal Çlirimtare", që ai të përmbledhur
  Argumentet etike
  kundër konsumit të mishit, lëvizjet sociale të lindur të të drejtave të kafshëve.

  Nga
  mesi i viteve 1980 filloi të jetë hulumtimet mjekësore,
  dedikuar për ndikimin vegetarianism në trupin e njeriut. Në 1990
  Doktor John Makhuhal krijuar normë të veçantë diete brenda
  të cilën ai synon të trajtuar sëmundje të rënda për të gjithë ndihmën e
  dietë vegjetarian. Shumë mjekë, nutritionists konfirmuar edhe
  Refuzim Siguria e produkteve të mishit.

  Rol të rëndësishëm në
  popullarizohen vegetarianism luajnë yll. Megjithatë, shembulli më herët
  ldey i njohur i bëri thirrje për të ndryshuar zakonet e tyre gatim e shumë.


  Për VEGJETARIANËT atje në botën e gjata para vegjetarian
  lëvizje. VEGJETARIANËT famshme të quajtur Albert Einstein
  e cila është vetëm një herë në vit të hahet një copë mishi të jetë kënaqësi
  gruaja e tij, Leonardo da Vinci, Vincent Van Gogh, Pitagora, Platoni,
  Isaac Newton, William Shakespeare, Çmimi Nobel
  Isaac letërsi Bashevisa-Singer. Vegjetariane ishte një nga
  Themelues Etërit e Shteteve të Bashkuara, Benjamin Franklin. Ndër
  vegjetarian-të famshëm - aktorët Dustin Hoffman, Kim Besinher, Jim
  Kerry Leonardo DiCaprio. Nga rruga, tifoz më të famshme
  vegetarianism në botë është Jezu Krishti.

  Më i lartë