Vegetarianism Fëmijët


 • Do të bëjë pa mish
 • Qumësht vetëm duhet
 • Hyrje produkte ushqimore vegjetarian
  Do të bëjë pa mish
 • Ka lloje të ndryshme të dietat vegjetarian (p.sh. kur të marrë ushqim vetëm ushqim vegjetarian). Dietë ekskluzivisht e produkteve bimore si të pamjaftueshme për gratë shtatzëna dhe për rritje të shpejtë fëmijët të cilët mund nedootrymuvaty me ushqim sasi të ngjashme të nevojshme të proteinave dhe energjisë. Nëse ngrënies të planifikuara me kujdes, shuma e nevojshme e proteinave dhe sasia e energjisë në dispozicion nga bishtajore dhe arra (për fëmijë deri në 7 vjet arra duhet të jepet në formë milled), si dhe produkte soje, drithëra dhe kokrra.

  Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet faktit që gruaja shtatzënë dhe fëmija ka marrë numrin e kërkuar të mineraleve (kalcium, hekur dhe zinkut). Dietë vegjetarian përmban vitamina të mjaftueshme thelbësore, i vetmi përjashtim është vitaminë B12, e cila është gjetur në prodhimet shtazore. Në këtë drejtim, gratë gjatë shtatzënisë dhe laktacionit (kur nevoja për këtë vitaminë është veçanërisht i madh), ju duhet të marrë shtesë vitaminë B12 apo soje qumësht të fortifikuar me këtë vitaminë.

  Në moshën 6 muajsh, fëmija do të marrë fuqinë e nevojshme të qumështit të nënës. Sidomos për fëmijët deri VEGJETARIANËT u përgatit ushqim për fëmijë në soje.


  Më e dobishme është forma e vegetarianism, ndërsa duke u lejohet për të ngrënë nuk shlyhet vetëm me origjinë bimore, por kafshëve (të tilla si qumështi, prodhimet e qumështit dhe vezët). Ky ushqim përmban proteina të mjaftueshme. Forma ideale e vegetarianism - formulari në të cilin ushqim dhe pije dhe peshk.

  Qumësht vetëm duhet

  Fëmija ishte e nevojshme për 4 herë më shumë proteina se sa të rriturit.
  Disa atletë profesionistë kishte për të kryer punë në biçikletë nën ngarkesë, e cila është 70% e aftësive të tyre fizike.

  Kur të përziera dietë që përmban ushqime dhe origjinën e kafshëve dhe perimeve, koha lodhje avancimin në 1 orë e 54 minuta.

  Kur përmbajtja e dietën e tyre e më shumë mish, peshk, gjalpë dhe vezë, lodhje ndodhur mbi 57 minuta. Në atletët e treta fazën ushqyer vetëm ushqim bimëve. Atletët ishin në gjendje të ngasin pa lodhje të dukshme 02:00 47 minuta!

  Ekziston edhe ideja se problemi transgender në ditët e sotme është e lidhur edhe me mish masive të hahet! Pas mishit edhe pas trajtimit të ngrohjes e seksit hormonet dyqane, të cilat i përkisnin një kafshë. Ngrënia e mishit të kafshëve të çon në konfuzion të sistemit hormonal ortek njeriut hormoneve të huaj.

  Hormonet mashkullore shkaktojë grave sëmundje të ndryshme gjinekologjike, çrregullime nervore dhe dështime psikologjike.

  Ngrënësit Fëmijët-e mishit është në pubertet parakohshme.

  Përveç kësaj, VEGJETARIANËT besoj se një dietë e tillë mund të zgjidhë problemin e urisë në vendet në zhvillim të (ushqime shumë më të lirë të bimëve me origjinë shtazore) dhe të rritur të drejtat e kapacitetit mendor.

  Ana e kundërt e vegetarianism

  Gjithkush duket të jetë një dietë e mirë vegjetarian. Por vegetarianism strikte (vetëm produktet vegjetale) është i mbushur me disa rrezik, ofrimi i pamjaftueshëm i vitaminës D, mungesa e një numri të aminoacidet, veçanërisht thelbësore për rritjen dhe zhvillimin e fëmijëve, mungesa e vitaminës B2 me refuzimin e produkteve të qumështit.

  Ajo rezulton se vegetarianism rreptë, pavarësisht titullin e "përmirësimit dietë" nënkupton mungesën e vitamina esenciale dhe minerale. Në këtë rast, erdhi në ndihmë VEGJETARIANËT pharmacologists dhe filloi të prodhojë tableta vitaminë. Përndryshe, duke u shpëtoj prej disa sëmundjeve, VEGJETARIANËT do të fitojnë më shumë: anemi, kockat të dobëta, dëme nervore dhe funksionin seksual të reduktuar.

  Sipas mjekëve, dietë më të ndjeshme vegjetarian - nestroha, e cila lejon përdorimin e produkteve të qumështit dhe vezët. Kështu, një person nuk vuan nga mungesa e lëndëve ushqyese, ndërsa duke u shpëtoj prej disa sëmundjeve, dhe asnjë kafshë është e dëmtuar.

  Siç mund të shohim nga lart që i uzinës, dhe ushqim të kafshëve ka avantazhet e tij. Dhe ajo që unë e ha, të gjithë vendos për veten e tij.

  Shko në krye.