Silleni veten në një të dëmshme të trashë se kanë peshë reale


Duke analizuar të dhënat e 170 000 amerikanëve, studiuesit në përfundimin
Dallimi ndërmjet peshës aktuale dhe e dëshiruar është njeriu më i mirë
masë e shëndetit të tij mendor dhe fizik sesa indeksi në masë
trup.

"Flasin ynë i vazhdueshëm i" epidemisë trashje "
të bëhet më shumë një problem sesa pesha aktuale ", - thotë
autor studim Peter Myuninh nga Universiteti Columbia në
New York. "Pa dyshim, është e rëndësishme për të promovuar shëndetshëm
jeta dhe sportive, por nuk merrni varur deri në trashje.
Ndoshta në qoftë se ne të mos flasim kaq shumë për këtë problem
zhduket vetvetiu. "

Disa studiues sugjerojnë se

stresi i lidhur me një ndjenjë të plotësi të tepruar, mund të jetë një nga
shkaqet e diabetit dhe hipertensionit.

Në studim,
konsultohet mjeku mori 170.577 njerëz. Secili prej tyre raportuan një
Pesha aktuale dhe e dëshiruar, dhe sa shpesh ai muajin e kaluar
ndihen keq psiqikisht.

Duke përdorur statistikor
metodat, studiuesit gjetën se më shumë një person i pakënaqur me e tij
peshë, sidomos "ditë të këqija." e tij Kjo marrëdhënie është veçanërisht i fortë
shihet në amerikanëve të bardhë.

Për shembull, njerëzit duan
për të humbur 1% të peshës së tyre trupore kishte 0,1 "ditë e keqe" sesa ata që
konsiderohet pesha e tyre ideal.


Gratë që duan të humbin deri në 10%, ishte 1,6
ditë të këqija, ndërsa 20% të kërkuar për të humbur peshë, kjo shifër
rrit në 4.3.

Burrat të cilët besojnë se ata kanë një tepricë të 10%
peshë ishte 0,9 ditë pa fat në muaj. Ata që duan të humbin
20% ishin prej 2,7.

Shkencëtarët thonë se femrat
të ndjehen më shumë siklet për shkak të trashje se meshkujt.
Për më tepër, ky problem është më tipike për gratë e bardha se sa për
Gratë African American.

Myuninh tha se plotësia nuk ndikon negativisht
jetëgjatësia në ato grupe etnike, në të cilat ajo
Related tolerant. Për shembull, studimi nuk e zbulojnë

Ndikimi negativ i trashje mbi jetëgjatësinë edhe ata
Gratë African American, pesha e të cilave tejkalon 100 kg.

Mjekët duhet të kuptojnë se thirrjet e tyre mund të bëjë më shumë dëm sesa të mirë, thotë Dr Myuninh.

Shkencë
ka kohë që njihet se jo çdo njeri mund të quhet i plotë
pacientët. Por mjekët, mezi uhlyadivshy pacientin trashë menjëherë
bërtas për nevojën për të humbur peshë menjëherë. Sipas Myuninha, ajo nuk është
Qasja më e saktë për problemin e trashje.