Peshë rrit larg nga dyqanet
Për gjashtë vjet, një ekip shkencëtarësh të udhëhequr nga Universiteti i Alberta Tanya Berry studiuar marrëdhëniet në mes dendësinë e zhvillimit, statusin socio-ekonomik (SES) dhe ndryshimet në indeksin e masës trupore (BMI).

Në pjesëmarrësve të studimit që jetojnë në zonat e SES ulët, BMI, një rritje prej 0.4 pikë krahasuar me mesataren, ndërsa në zonat me të lartë SES BMI nën 0,5 pikë. "Doli - thotë Berry - se rinia BMI më të lartë se në të moshuarit (mbi 65 vjet) njerëzit. Kjo është për të ardhur keq, siç tha, së pari, prirje drejt rritjes trashje e të rinjve, dhe së dyti, se një kushtet e ulëta BMI lidhen me lëngata dhe sëmundjeve, duke përfshirë sëmundje kardiovaskulare. "

Gjatë studiuesit intervistuan 822 persona, numri ngrënë në ditë të frutave dhe perimeve në pirja e duhanit. Përditësuar rregullisht të dhëna mbi peshë dhe rritjen e pjesëmarrësve të hulumtimit, se sa kohë për të anketuarve javë shpenzuar në këmbë, ulur dhe gjumi. Ne studiuar situatën në këtë zonë.

Rezultatet ishin interesante. Në zonat me njerëz të ulëta SES duhet të ecin më shumë si pak transport dhe dyqane të mëtejshme të mëdha. Megjithatë, ajo është duke jetuar në zona të tilla janë duke lëvizur më pak sepse nuk ndihen të sigurt, dhe prandaj preferojnë të blejnë gjithçka që ju duhet të dyqan rreth qoshe.

"Pra, - përfundoi shkencëtarët - perceptimet e hapësirës në të cilën ai jeton, është më e rëndësishme se faktorë objektive".


Lajme përgatitur nga Anna David.