Çdo dietë të dëmshmeProblemi i peshë të tepërt ka qenë gjithmonë dhe mbetet relevant. Në ekranet televizive dhe faqet e revistave me shkëlqim yjeve dhe nutritionists tyre ndajnë detajet e dietat e tyre mrekulli dhe ushqim të shëndetshëm, ushqim të shpejtë dhe të dënojnë mbështetësit pretendojnë se e vetmja mënyrë që të jetë i shëndetshëm dhe i fuqishëm është zhvillimi i një "magjike" dietë. Shumë besojnë këtë.

Por shkencëtarët amerikanë këshillojnë kundër kryera tepër larg edhe ato dietat që rekomandojnë mjekët. Hulumtuesit për shembull minj kanë treguar se ndryshimet në trup të shkaktuara nga dietën edhe të moderuar mund të çojë në një rritje dramatike në stres sensibilitet.


Stresi është i njohur për të shpesh shkas për overeating, duke rezultuar në njerëz jo vetëm që kthehet në shumat e zakonshme të ushqimit, por gjithashtu dua e ushqimit të shpejtë që përmban enhancers shije dhe vepron si një drogë qetësues. Edhe kur humbjen e peshës e bën menaxhimin e vullnet jo të përballojë për të ngrënë shumë, për të mbajtur rezultatin e humbje peshe nuk është aq e lehtë.

Fakti se stresi i shkaktuar nga një ushqim kufizim të preferuar është shkaku i rritjes së prodhimit të kortizolit hormon, i cili saturates sheqerna gjakut dhe ndihmon të përballen me situata të vështira. Si rezultat, më shumë ne e ndjekim dietë, rritje veçanërisht urinë dhe dëshirën për të kushtojnë ekseset më të mëdha ushqyese në formë të lartë ushqime kalori.


Herët ose vonë fikse instalimin në tru, sipas të cilit çdo stres do të bëjë dëshirat për skuqur, ushqim me vaj dhe junk. Për këtë arsye, hulumtuesit periudhë dietë është rekomanduar që të përfshijë një psikolog për të ndihmuar të përballen me stresin.