Çaj i bardhë do të kthehet bukurinë dhe rininëShkencëtarët nga Universiteti i Kingston testuar vetitë e 21 llojeve bimore dhe arriti në përfundimin se çaji është më e dobishme për ta.

Profesor Declan Knighton thotë se çaji i bardhë ka veti të afta për të ngadalësuar procesin e plakjes. Përveç çaj përmban përqendrime të mëdha të antioksidantë, të cilat pengojnë zhvillimin e kancerit dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Një varg i testeve aftësinë e bimëve ndikojnë në mundësinë e mbrojtjes proteinat e lëkurës strukturore të tilla si kolagjenit dhe elastin. Elastin mbështet elasticitetin natyrore të trupit, duke e lejuar të lehtë, arteriet dhe lëkurë të funksionojë normalisht.

Ky organ proteinë është në gjendje të mbulojë dëmet. Kolagjenit - një proteine ​​gjetur në ind lidhës, është përgjegjës për qëndrueshmëri të saj dhe elasticitet.

Rezultatet e hulumtimit tregojnë që çaji i bardhë pengon aktivitetin enzimë të shkatërruar elastin dhe kolagjenit, e cila mund të çojë në rrudhave dhe plakjes së parakohshme. Këto enzima jane kombinuar me faktorë inflamatore shoqëruara me sëmundje të tilla si artriti reumatoid. Profesor Knighton ishte befasuar kur rezultatet e 5 testeve treguan çaj të bardhë ekstrakte aktivitetin e tij të lartë antioxidant.

Tetë bimë të tjera janë analizuar për aftësinë për të mbrojtur kolagjenit dhe elastin.


Ndër materialet e hetuara janë ekstrakte të u rrit, çaj jeshil, anise dhe shegë, çaj të bardhë por tejkaluar ato në veprimtarinë e tyre dhe efektet e favorshme në trup.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com