Pije e butë - kërcënim fantazmë për të ohranizmuStudimi u krye nën drejtimin e Dr. Moisiut Elisafa të Departamentit të Mjekësisë të Brendshme të Universitetit të Janinës në Greqi, dhe botuar revistën ndërkombëtare të praktikës klinike.

Në fjalën e tij Elisafa tha: "Ne përdorim pije më të buta se kurrë më parë dhe ka një numër të problemeve në kujdesin shëndetësor, duke përfshirë problemet dentare, shkatërrimin e kockave, zhvillimin e sindromës metabolike dhe diabetit."

Megjithatë, ka prova në rritje se konsumi i tepruar ndërsa gjithashtu duke çuar në përmbajtje të ulët të gjakut të kaliumit, ose hipokalemise, e cila ndikon në funksionet vitale të sistemit muskulor, thotë Elisafa.

Në rastet që konsiderohen Elisafa me kolegët, pacientët, për fat të mirë, shëruar plotësisht pas ata ndaluan të pijshëm cola dhe rritur kalium në gjak nëpërmjet injektimit ose tabletë intravenoze medikamente.

Hulumtuesit studiuar rastet ku pacientët që përdoren 2 deri 9 litra kur ditë.

Në një rast, grua 21-vjeçare shtatzënë për të pirë 3 litra në ditë kur, si ajo pranoi në një spital, ku ajo u ankua i përzier, humbje e oreksit dhe të vjella të vazhdueshme. Një test i gjakut treguan se ajo kishte nivele të ulëta kalium, dhe elektrokardiogramë ishin shenja të bllokut të zemrës.

Një tjetër grua shtatzënë gjithashtu kishin nivele të ulëta të kaliumit në gjak dhe u ankua për dobësinë e muskujve, e cila u rrit gradualisht.


Ajo e kishte përdorur kur 7 litra në ditë për 10 muaj.

Packer ankua për dobësi të muskujve dhe piu 4 litra në ditë kur ai e dëboi skuter tij në shportë. Ai nuk mund të heqë dorë kur, por reduktuar konsumin e saj me gjysmën. Edhe në këtë rast, simptomat ulur.

Konsumi botëror i pijeve të buta është më shumë se 500 miliard dollarë. Litra në vit, ose rreth 80 litra për person, dhe është në rrugën e duhur për të rritur në numër mbi 90 litra për person në vit, të cilat do të mund të ndodhë brenda 5 viteve të ardhshme. Amerikanët janë konsumatorët më të mëdhenj: ata pijnë më shumë se 200 litra për person në vit.

Sipas Elisafa, janë tre gjëra në terma që të çojnë në një rënie në kalium në gjak, glukoza, fruktoza dhe kafeinë.

Por si çdo i përbashkët shkakton një rënie në nivelet e kaliumit nuk janë të njohura dhe mund të ketë dallime në mes individëve. Ai gjithashtu tha se në rastet ata studiuar, kafeina është ndoshta arsyeja kryesore.

"Përveç kësaj, konsumi i tepruar i çdo lloji, kur mund të çojë në disa probleme shëndetësore, duke përfshirë lodhje, humbje të produktivitetit dhe muskulare simptoma që variojnë nga dobësia butë në paralizë të thellë", - shtoi Elisafa duke deklaruar se më tej Hulumtimi duhet të trajtojë çështjet që numër kur nuk është e tepruar për njerëzit.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com