Asnjë çokollatë më e vështirë për të humbur peshëPër shumë prej nesh, çokollatë nuk është vetëm ëmbëlsirë e shijshme që ju mund të kënaq veten në pasdite, por kurë për një humor të keq, lodhje dhe dështimit në punë. Megjithatë, gjatë viteve çokollatë trajtuar produktet konvencionale të dëmshme në të cilën ju do të refuzojnë të gjithë ata që duan të jetojnë një mënyrë jetese të shëndetshme dhe shikimin figurën e tyre. Shkencëtarët amerikanë kohët e fundit dispelled këtë mit, thonë ata, konsumi i moderuar i çokollatë e errët jo vetëm ndihmon vendosur mbipeshë, por edhe rrit metabolizmin dhe ndihmon të humbni peshë edhe më.

Gjatë studimit, shkencëtarët kanë vënë në pikëpyetje të mirat e çokollatës menynë e përditshme të 970 njerëz të të gjitha moshave.

Përveç kësaj për të qartësuar karakteristikat e dietës, aktivitetit fizik dhe mënyrën e jetesës në përgjithësi, hulumtuesit u kërkuan pjesëmarrësve të studimit sa shpesh ata hanë çokollatë. Ajo u gjet se ata që shpesh pinë çokollatë, statistika ishin më i hollë se i braktisur plotësisht këtë delikatesë. Të dashuruar çokollatë kishte një masë indeksin e ulët e trupit (BMI) - një vlerë për të vlerësuar shkallën në të cilën në masë të njeriut dhe rritjen e saj.

Ajo sugjeron se çokollata përmban një lloj të veçantë të kalorive që rrisin qelizat e efikasitetit të energjisë dhe të neutralizoj yndyrë akumuluar. Përveç kësaj, çokollata përmban një sasi të madhe të flavonoids, të cilat janë një grup i antioksidantë që mund të ulin presionin e gjakut dhe mbrojnë nga sëmundjet e zemrës.


Në mënyrë që të sjellë përfitimet shëndetësore të çokollatë, ju nuk duhet të marrë më shumë se një 20g ditor të çokollatë e errët me një përmbajtje kakao prej 75%.