Ashtanga Yoga


 • Hyrje në Ashtanga
 • Hapat kryesore në Ashtanga Yoga
 • Hyrje në Ashtanga

  Në përgjithësi yoga Ashtanga është një formë e bazuar
  cila - Lëvizjet e shpejta. Praktikuesit duhet të lëvizë nga paraqesin të paraqesin një
  Ritmi i shpejtë. Focus Ashtanga yoga është Vinyaza dhe Tristan. Gjatë
  Ushtrimet duhet të marrë frymë në mënyrë të barabartë, inhaling dhe exhaling kur ndryshon
  Pos. Ky është një kombinim i madh - për ata që kanë mendje të shqetësuar dhe
  trup të fortë. Tristan quajtur një kombinim të tre aspekte kryesore, të cilat
  Të jetë i vetëdijshëm për trajnim.

 • Jashtë
 • Frymëmarrje
 • Pikë
  përqendrim (pikë qendrore)
 • Kombinimi i këtyre tre komponentëve të nevojshme për pastrim, siç

  mendore dhe fizike. Ndërsa asanas përmirësuar sjellje, korrekt
  breaths organizuara të kontribuojë në zhvillimin e sistemit të frymëmarrjes. Përveç
  Ashtanga këto qëllime përfshin komponentët e tilla popullore si i brendshëm
  Blloqe bandë Arrestimi pamje Drishti dhe asanas që erdhi në me Ashtanga
  Shtëpi Yoga.

  Bandat. Kjo - njësitë e brendshme që kërkohen për të kryer
  disa paraqet. Banda ndihmon të praktikuar yoga përgatisë, studim dhe
  kryejnë asanas. Me fjalë të tjera, banda është prerja ndryshme
  grupet e muskujve. Bandat kryesore janë si vijon:

 • Mula bandë apo bllok rrënjë është përdorur për tensionin e muskujve


  legen dhe hips.
 • Udiyana bandës - tkurrje të muskujve të shtypit të ulët. Në këtë pozicion,
  stomak shtrënguar në bazë të shpinë.
 • Bllok ose dzhalandara fyt band kryer një shikim
  drejtuar në majë të hundës dhe mjekër dhe uljen e qafës së mitrës extension
  departamenti.
 • Drishti. Ky term i referohet nëntë zona ku është e yoga
  shih ndërsa në paraqet. Këto Drishti - hundë, midis vetullat, bark, i madh
  gisht, duart, këmbët, të djathtë dhe të majtë palët. Apeluar në drejtim të këtyre termave
  mjek i ndihmon të pastruar mendjen dhe për të përmirësuar përqendrimin.


  Hapat kryesore në Ashtanga Yoga

  Përveç asanas kryejnë që aftësojnë trupin, qëllimin e Ashtanga

  është hapur mendjen përmes një sistemi të posaçëm që përbëhet nga tetë hapa.
  Para se të lëvizin për në hapin e ardhshëm ose çdo përpjekje që ta bëjnë
  ajo duhet të jetë një hap paraprak deri në fund.

 • Kontrolli ose gropë
 • Rregulla
  sjellje, Niyama
 • Postures, Asanas
 • I duhur
  frymëmarrje, Pranayama
 • Përqendrimi, Dharma
 • I vazhdueshëm
  meditim, Dhayana
 • I plotë
  balancuar Samadhi
 • Ndërsa katër hapat e parë të çojë njerëzit për
  pastrimit fizik, katër faza e fundit e përkushtuar për pastrimin moral dhe
  shpirtëror. Për të shkuar nëpër të gjitha këto hapa në një seri të plotë të Ashtanga ju
  duhet të shpenzojnë 75-90 minuta.

  Praktika Hapja
  Ashtanga yoga është me anë të përshëndetëse Perëndinë e Diellit (Surya Namaskar).

  Ashtanga Yoga - për ata që duan të zhvillojnë forcën fizike,
  durim dhe fleksibilitet. Ky lloj i yoga është veçanërisht e popullarizuar në mesin e
  atletët. Ajo përbëhet nga një seri e vazhdueshme të poses, Ashtanga kërkon një nivel të lartë
  palestër fizike. Kryen ushtrime duhet të jetë vetëm pas ngrohtë-up,
  përfshin të gjitha grupet e nevojshme muskujve punë.

  E