30 minuta në rrugën për shëndetinSipas profesorit, njerëzit shpesh nuk e kuptojnë se ata të sjellë përfitime të mëdha për trupin tuaj rregullisht testimin stërvitje, edhe në qoftë se ata nuk do ta humbasin peshë të tepërt dhe gram. Përfitimet sportive përfshijnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës, goditje, diabeti, kanceri i zorrës së trashë dhe të gjirit, sëmundje të përbashkët dhe vdekjes së papritur reduktohet gjatë gjumit.

Disa këshilla nga Dr Brubeyker të ndihmojë për të rritur aktivitetin e përditshëm fizik.

 • Qëllimet Set për të akordojë një minimum prej 30 minuta në ditë për aktivitet fizik. Jo domosdoshmërisht menjëherë të angazhohen në aktivitet të plotë.

  Ju mund të paguani 10 seanca minutë në mëngjes, 15 minuta pas drekës, etj Sa më shumë ngarkesa e intensitet të moderuar, aq më i madh përfitimi nga mësimet për trupin tuaj.
 • Më shumë shkoj në këmbë. Për shumicën e njerëzve, në këmbë është organ më të përballueshme dhe efektive të trajnimit.
 • Mbaj një hapamatës. Kohët e fundit, studimet kanë treguar se njerëzit që përdorin këtë pajisje, të rrisë nivelin e aktivitetit fizik me 25%.
 • Bëni aktivitetin fizik në jetën tuaj të përditshme. Nëse ju punoni në një zyrë, nuk do të jetë dembel për të marrë deri nga tabela. Rritet në shkallët e dëshiruar kat vend se ashensor.


  Merrni një disa hapa shtesë kur kryejnë punët e shtëpisë rutinë. Gjej të ndonjë mënyrë për të lëvizur më shumë.
 • Rekord të dhëna ngarkim në një fletore të veçantë. Vetë-kontrollit - një nxitje të rëndësishme për studime të mëtejshme.
 • Mos u mundoni për të humbur peshë. Kuptoni se edhe nëse ju humbni ato paund shtesë, ju mund të përmirësuar në masë të madhe shëndetin tuaj.
 • Gjej një ushtrim në të cilat ju jeni të kesh kënaqësi. Provoni aktivitete të ndryshme. Llojet e përziera të ngarkesave të forcuar trupin dhe mendjen.
 • Le të familjes tuaj do t'ju mbështesë. Mundohuni të angazhohen në sport sa më shumë që anëtarët e tyre të familjes.

 • Vendosni qëllime realiste për veten tuaj. Pengesa më e madhe për një mënyrë jetese të suksesshëm dhe të shëndetshme është dallimi për dëshirat tuaja dhe aftësitë. Dhe mos harroni, të fillojnë të angazhohen dhe të ndryshojë mënyrën zakonshëm të jetës nuk është kurrë tepër vonë.
 • Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com