2,5 ëmbëlsira hënë dhe pies - dhe ju jeni në formë të madheProfesor Kansas State University (Universiteti Kansas State) Hauba Mark (Mark Haub) për 10 javë ushqyer një sasi të vogël të frutave të freskëta, biskota dhe cookies, gotë të tërë qumësht dhe proteina shtrëngon. Në fund të eksperimentit, ai gjeti se ka humbur 12 £, ndërsa trupi ishte butësi e këndshme, pushtet deri humor.

Pas ditës së parë të dietës "rreptë" Hauba tha se ishte më pak gërhij dhe fle një tërësi shumë më mirë. Përveç kësaj, ekzaminim mjekësor tregoi se ka rënë në masë indeksin e trupit, kolesterolit dhe presionin e gjakut.

Megjithatë, mashtrim kryesor Hauba dietë ishte se ajo nuk mori më shumë se 1800 kalori në ditë, rregullisht kryen stërvitje intensive dhe, në kokteje proteina (për muskul) mori vitaminë shtesë.


"Unë nuk e këshilloj askënd që të përsëris përvojën time - thotë Hauba. - Unë vetëm të kërkuar për të treguar falsitetin e besimit se nuk është "e gabuar" ushqim që të çon në trashje ".

Kryesor mjek diete Rosemary Stanton Australiane komentet (Rozmari Stanton): "eksperiment provuar është se humbje peshe varet ulur numrin e kalorive të marra."

Megjithatë, ekspertët paralajmërojnë se 10 javë është e pamundur për të kuptuar se çfarë dëmi mund të shkaktohet për shëndetin nëse njerëzit kanë ngrënë një kohë të tillë të gjatë "bosh" ushqim. Të ushqyerit e shoqëruar me kufizim kalori ditore totale vetëm do të rezultojë e saktë.