10 ushtrime të dëmshme në ushtrimet e mëngjesit


Ekspertët rusë mbi
mjekësi sportive llogariten për ushtrime të dëmshme që
ende e rekomanduar për të kryer edhe gjatë ushtrimeve të mëngjesit.

I njohur
se çdo ushtrim duhet të fillojë me ushtrime të kursyer, gradualisht
zgjas muskujt tuaj ngadalë bëjë prirjet. Nuk duhet të ketë mprehtë
Lëvizjet. Vetëm pas kësaj stërvitje të lëvizte në një më intensive
Gjimnastikës. Por ajo ka contraindications saj.

Me special
kujdes duhet të bëni ushtrime për qafën. Kthejeni kokën tuaj
të jetë i qetë. Në qafë janë enët e mëdha të gjakut që ushqejnë trurin, dhe
ne nuk mund të lejojë që ata të recompress në rruaza të zhvendosur.

I rrezikshëm
mund të jetë një ushtrim në të cilin i shtrirë në shpinë
këmbë erë prapa kokën tuaj në mënyrë që ata të arrijnë në dysheme. Nga kjo
Akuza duhet të braktiset. Ju nuk mund të bëj qafën mbrapa derisa të ndalet. Nuk është e nevojshme
Shkarko shtypin, pasi e mori duart prapa kokës së tij.

Për të gju keqe
squats thellë. Mos bëj gjunjët më shumë se 90
C: mollaqe nuk duhet të bjerë nën gju.


nuk provokojnë dhimbje prapa, ushtrim duhet të shmanget "mulli"
(Përkulur përpara, duke i vënë duart në anët dhe nga ana tjetër të marrë nga
ata për të sock këmbët). Ka mënyra të ndryshme për të lëkundur shtypin, por jo të gjitha prej tyre
e mirë për shpinë.


Në pozicionin e shtrirë në shpinë nuk lëkundur shtypin,
duke ngritur të dy këmbët drejt. Ju vë në dukje shpinë shumë
peshë të rëndë. Për të zvogëluar atë, këmbët duhet të jetë vendosur pak
prehër.