A kam nevojë për një dietë të njeriut


A kam nevojë për një dietë njeri? Pyetje retorike se pak njerëz e dinë përgjigjen saktësisht shumta. Në botën e sotme të ushqyerit gjithnjë ne promovimin e llojeve të ndryshme të humbjes së peshës, ndër të cilat ka shpesh vërtet procedurë rraskapitës.

Shumica e njerëzve që i arrinte deri te këtyre programeve dietë të mësipërm peshën ri-fituar, dhe jo vetëm peshë, të tilla si yndyrë shtesë. Në këtë artikull unë do të doja të shpreh mendimet e tyre, dhe të peshojnë pro dhe kundrat e programeve dietë për përdorim në jetë.

Shpesh ka shumë njerëz keqpërdorimi koncepti i parimit të dietë të përshtatshme.

Ju nuk duhet të heqë dorë nga të gjitha produktet së bashku dhe gradualisht të zvogëlojë sasinë e ushqimit të konsumuar në vlera më të ulëta. Ka, natyrisht, masa radikale, të cilat përfshijnë ngarkimin karbohidrate dhe shkarkimin, por ai vetëm përjashtime. Këto përjashtime të zbatohen atletët ose njerëz që duan të humbin peshë të shpejtë.

Dietë Refuzimi është jashtëzakonisht e dëmshme për trupin, duke krijuar stres për të, pasi që jo aq e lehtë për të shërohen. Njerëzit mendojnë për të zëvendësuar dietë dhe aktivitet fizik, dhe nuk e kuptojnë se duke bërë marrëzi pamatur. Në vend se të mësojnë trupin tuaj për të shpenzuar më shumë kalori dhe metabolizmin e energjisë përfshijnë yndyrë shtesë, ata zbrazë dietat trupin tuaj, dhe pastaj të kthehen në kilogram e tyre.


Pak njerëz e dinë se kur të zgjeruara dietat, së bashku me të trupit djegur dhjamin dhe të indeve të muskujve, që do të thotë trupi bëhet më pak elastike, njeriu është i dobësuar.

Personalisht, unë gjithmonë i tha miqtë e mi dhe të njohurit, shterur dietë - e keqe. Shumë nuk më ka besuar, dhe mburrej se ata "pidsushyly" 10-12 kg. në një kohë të shkurtër, por u doli përpara një vit më vonë, unë pashë ata të gjithë të njëjtën peshë, dhe si doli probleme të mëtejshme me traktin gastrointestinal.

Sigurisht, disa dieta janë edhe aspekte pozitive. E ashtuquajtura vakt sistematizimi. Njeriu ha vetëm ato produkte që nuk ndikojnë në peshë, duke u përpjekur për të numëruar kalorive, monitoron cilësinë e produkteve.

Të sjellë një përmbledhje të shkurtër të fjalëve të tij. Dietë e moderuar - kështu i lodhshëm - nuk ka. Edhe pse, të gjithë vendos për veten e tij - të jesh apo të mos jetë.