Breakfasts


Shpesh njerëzit nuk e kuptojnë se sa shumë ata të dëmtojë trupin tuaj, duke injoruar mëngjes. Për arsye e mirë proverb thotë: hani mëngjes vetëm ... Gjithkush dëshiron të jetë i fortë dhe të shëndetshme, dhe për të mbajtur frymën e mirë dhe trupin për të moshuarit shumë. Megjithatë, në jetën e pothuajse çdo personi më shpejt ose më vonë aty vjen një kohë kur ai fillon të mendojnë për ushqimin e duhur dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Dhe, në veçanti, të mirat e mëngjesit të rregullt. Pse mëngjes është aq i nevojshëm për ne?

Le të kthehemi shifrave.

Studime të shumta shkencore kanë treguar se njerëzit që hanë mëngjes çdo ditë, metabolizmi juaj shpejtësi deri në 3.4%.

Falë kësaj, ata që sistematikisht injorojnë vakt mëngjes, një vit të lehtë të fitojë 5-8 lbs. Tani mendoj se ajo që kjo do të shkojë në qoftë se vkorenytsya zakon dhe ju nuk do të ha mëngjes për vite?

Në mënyrë të ngjashme, shkencëtarët vërtetuar se ushqimet e rënda dhe yndyrore njerëzit duan është diçka në mbrëmje dhe në mëngjes ata të tërheqë një ushqim të shëndetshëm dhe të duhur.

Mëngjesi me një përmbajtje të lartë të karbohidrateve mund jo vetëm pagesën nga ju për gaz të ditës, por edhe të japë një humor të mirë. Përveç kësaj, mëngjes të rregullt, të plotë e karbohidrateve të "shëndetshme", promovon humbje peshe dhe të përkryer mbron sistemin kardiovaskular. Pra, nëse ju keni një tendencë për të fituar peshë, atëherë përmes mëngjes, ju jo vetëm që mund të humbni peshë, por edhe për të mbrojtur veten nga problemet e mundshme që lidhen me sistemin e qarkullimit të gjakut.


Ata që janë përdorur rregullisht për mëngjes - një njeri i mençur. Përmes viteve të hulumtimit, shkencëtarët mjekët gjetën se shumica e goditje dhe sulme në zemër ndodh në mëngjes. Dhe kjo është justifikim. Ata njerëz që nuk hanë mëngjes në mëngjes janë më të prirur për të clots gjakut në gjak. Dhe që në mëngjes "clumping" i trombocitet është më intensive.

Secili prej nesh edhe pse se aa dëgjuar e kolesterolit "të keq", prania e të cilit në gjak është shkaktari kryesor i sëmundjeve të zemrës. Dhe vetëm sepse mëngjesi është një mundësi reale për të ulur kolesterolin në gjak. Dhe kjo, jo disa kafe buterbrodyky, dhe vakt shumë i plotë, që është, nëse është e mundur, me drithëra dhe perime.

Një tjetër argument në favor të mëngjes të rregullt. Falë një zakon të mirë që të ketë mëngjes në mëngjes, ju mund të mbroheni nga sëmundjet e tëmthit. Pas të gjitha, në qoftë se një person nuk merr pjesë në mëngjes, ai, në fakt, të kënaqur me një "mikroholodovku." Një agjërimi, edhe nëse rritet shumë të vogla të rrezikut të sëmundjes gur tëmthi.

Hani të paktën natën, dhe u ndal për të rregulluar snacks natës. Më mirë vetëm të fillojë mëngjes dhe të përfitojnë të padyshimtë nga ky hap nuk është e gjatë për të pritur!