Kaliumi Ushqimi


dietë kalium të përdoret në qoftë se një person është shënuar dështimin e qarkullimit të gjakut ose të ketë hipertensionit. Kalori këtë metodë e humbjes së peshës është mjaft i ulët. Në dietë përfshin ato ushqime që janë të pasura me kalium.

Është e ndaluar të përdorni kripë. Të ashtuquajturat ushqim pa imponuar kufizime në përdorim. Ulur në dietën e kaliumit duhet të bëhet gjatë ditës në gjashtë ngrënies. Me këtë metodë, dietë hollim vazhdimisht aplikuar katër. Dy dietë parë kryhet 1-2 ditë. Dy të fundit - 2-3 ditë. Në secilën nga këto dietat ka 7 gramë. kalium.

Menu dietë kalium


Në ditët e para dhe të dyta të dietë është kështu. Në mëngjes i parë është shërbyer patate të pjekura 200 gramë dhe 180 ml kafe me zëvendësues të qumështit. Dreka do të përbëhet nga 100 ml lëng nga karrota apo lakër të freskët.

Në drekë do të jetë 200. supë, pure patate, 100 g. Të pure karrota dhe pelte frutash. Në drekë do të jetë 100 ml hips supë. Menu për darkë do të përbëhet nga 300 g. Të pure patatesh dhe 100 ml hips supë. Koha e gjumit duhet të pini 100 ml lëng frutash.

I tretë - dita e katërt. Mëngjes i parë do të përbëhet nga 180 ml kafe zëvendësues me qumësht dhe 200 gram patate të pjekura.

Menu drekë do të përfshijë 150 qull g miell dhe 100 ml karotë apo lëng lakër. Për drekë shërbeu 200 g supë-pure patate dhe lakër, 200 g cutlets patate dhe pelte.

Mesdita përfshin 100 hips ml supë. Darka do të jetë 150 gram oriz Pilaf me perime dhe 100 ml hips supë. Koha e gjumit duhet të pini 100 ml lëng frutash. Në një nga ushqimet duhet të marrë 50 gram bukë kripë gruri.

I pestë - ditën e shtatë. Në mëngjes është 200 g drithëra grurit me fruta të thata dhe 180 ml kafe me zëvendësues të qumështit. Mëngjes i dytë do të jetë 200 gram pure patatesh dhe 100 ml lëng lakër / karrote.

Dreka përbëhet nga 250 gram bollgur supë me perime, cutlets 150g karrota. Pije do të jetë 180 ml të thata fruta komposto. Në drekë duhet të pini 100 ml hips supë. Darka përfshin 200 gram patate pure, 55 g peshk të zier, 180 ml çaj me qumësht. 100 ml lëng frutash duhet të pini para shtrat. Në një nga ushqimet duhet të hani 100g kripë bukë të bardhë.

Tetë - dhjetë ditë. Në mëngjes do të jetë 150 gram sallatë me perime të freskëta, zëvendësim 180 ml kafe e qumështit dhe qumësht 200 g hikërror qull. Mëngjes i ardhshëm është 100 ml lëng karrota / lakër dhe ngjyhet rrush të thatë 100g apo kajsi të thata.

Menu drekë përfshin supë 400g vegjetarian me patate, oriz Pilaf 180 g 55 g të mishit të zier, 180 ml e thata komposto frutash.

Në drekë do të jetë 100g mollë të pjekur. Darka e lejuar 200 g cutlets patate, 55 g të mishit të zier dhe 180 ml çaj me qumësht.

Koha e gjumit duhet të pini 100 ml lëng frutash. Gjatë një prej ngrënies duhet të hani 30 gram sheqer dhe 200 gram bukë kripë gruri.