Dietë eliminimi


Dietë eliminimi është një metodë e humbjes së peshës, që përjashton një numër të produkteve. Në shumicën e rasteve, një dietë e tillë i emëruar njerëz të cilët janë duke përjetuar alergji të rënda ushqimore. Dietë Përdorimi eliminimi ndihmon për të identifikuar lidhjen kryesore mes të ushqyerit dhe simptoma të njeriut. Në rast se gjendja e përgjithshme e njeriut fillon të përmirësohet, produkt, i cili i është nënshtruar testimit, administruar në dietë.

Kjo është bërë në mënyrë që të përcaktohet nëse ky produkt shkakton reagime negative. Kjo metodë është quajtur provokim pozitiv. Kjo metodë është kryer pa informuar pacientin dhe personin i cili i jep ushqim.

Sa për dietën kryesore eliminimit, atëherë ajo mund të mos ketë dyshuar produkteve. Gjithashtu dietë eliminimi mund të përbëhet nga produkte të cilat janë alergeneve të dobëta.

Disa nga ushqimet që mund të shkaktojnë alergji ushqimore, duhet të përfshijnë arra, çokollatë, qumësht, vezë, produktet e grurit. Mesatare menu dietë eliminimi përfshin oriz, gjeldeti dhe dardhë. Ajo është mjaft e vështirë për të mbështetur të gjithë rrjedhën e këtij dietë.

Por është e nevojshme në rastet kur duhet të fix dyshuar alergji ndaj ushqimeve të caktuara. Në rast se një njeri është më mirë për të futur një ushqim të ri dietë.


Pas një kohë tjetër shtuar.

Kjo procedurë është kryer në kohën deri sa të keni ?? ushqim, duke çuar në alergji. Për të konfirmuar rezultatin e këtij produkti për një kohë përsëri përjashtuar nga dietë. Nëse duke përdorur dietat eliminimin nuk janë regjistruar rezultate pozitive, ne mund të konkludojmë se simptomat janë rezultat i intolerancës ushqimore apo alergji ushqimore. Në këtë rast ju duhet të shikoni për një tjetër shkak.