Ushqim i pjesshëm


Një nga mënyrat më të popullarizuara të humbjes së peshës ka qenë gjithmonë dhe mbetet një dietë. Ka vetëm nuk janë dietat shpikur ata që kanë nevojë për të humbur një çift (duzinë) paund! Midis tyre, mbështetësit dhe ushqimi ndarë shumë.

Çfarë është ushqimi ndarë

Kjo është një mënyrë e veçantë e të hahet në të cilën fragmentimin e dietën e përditshme në pjesë të vogla. Ushqim i pjesshëm nënkupton një ushqim shumë të shpeshta - zakonisht të paktën 3 orë. Në çdo rast, intervali midis ngrënies nuk duhet të kalojë 4-4,5 orë. Sigurisht, ju nuk duhet të ndërpresë fle një natë për një meze të lehtë!Si funksionon kjo gjë? Ushqim i pjesshëm për humbje peshe bazuar në faktin se "shpërndarë" metabolizmin e trupit, dmth përshpejtojnë asimilimin e ushqyesve. Kur intervalet midis ngrënies rritet, trupi fillon të ruajtur yndyrë për përdorim në të ardhmen. Vakte të shpeshta shkakton trupit për të djegur më shumë intensivisht jo vetëm ri-hyn në ushqim, por edhe të shpenzojnë rezervat e depozituara në pjesë të ndryshme të trupit.

Parimet e ushqimit të pjesshëm

Ka dy qasje krejtësisht të ndryshme për të ndarë ushqim. E para është për të ngrënë sa më shpejt që ju të ndiheni të uritur. Doja që të ketë - hedhur në gojës copë e bukës, cookiet ose mollë, menynë e ushqimit dikush i pjesshëm mund të vini deri në qëllimet tuaja.

Pasi ndodhi mbushje - është ndalur. Pas 15 minutash, prapë donte për të ngrënë - nuk e mohojnë veten këtë kënaqësi. Ajo rezulton se ju hani në mëngjes deri natën vonë. Gjëja kryesore - nuk do të ha tepër dhe të ndaluar atje, sa më shpejt që ajo është i ngopur. Një duhet të mos i binden sytë e tij (të cilat, siç e dini, gjithmonë i uritur), dhe barkun e tij.

Qasja e dytë është për të ndarë ushqimet jo aq radikal, dhe më shumë për ata që punojnë - në të vërtetë nuk të jetë e njëjtë gjatë gjithë ditës munching në tavolinën tuaj! Parimet e ushqimit gjobë në këtë rast është se, për të ulur gjithë vakte në ditë për 5-6.

Megjithatë, tri herë në ditë duhet të jetë i plotë dhe të hani 2-3 herë një rostiçeri pak. Menu ushqim i pjesshëm është e ndryshme nga e zakonshme, por është më mirë për të kufizuar apo edhe tërësisht të eleminuar nga mielli tuaj dietë dhe të ëmbël. Pini në ditë për të paktën 2 litra ujë pastër jo-gazuara. Çaj dhe pije të tjera - nuk llogariten!

Humbja e peshës atëherë do të jetë më e theksuar se në rastin e parë. Ushqim i pjesshëm për humbje peshe shpesh e arrin qëllimin e tij: pesha fillon të bjerë me shpejtësi. Ajo duhet të kujdeset që të mos sagging lëkurës që nuk ka kohë për të në mënyrë dramatike ndryshuar madhësinë e trupit tuaj. Pra, mos harroni në lidhje me ushtrimin dhe kozmetike.

Përfitimet e ushqimit të pjesshëm

Rishikimet e ngrënies ndarë janë mjaft të ndryshme. Përveç humbjes së peshës, të ushqyerit rezultat i pjesshëm mund të jetë aq e këndshme dhe e dobishme. Së pari, ju nuk do të keni uri akute, e cila është e njohur për të dashuruar ulen në një dietë, që do të thotë se nuk do të ketë dëshirë për të nopem. Së dyti, ushqimet e ndarë mund të kuruar disa probleme të stomakut, të pastruar trupin si një e tërë. Nuk është sekret se kur dietë pjesshëm përmirëson funksionin e traktit gastrointestinal. Dhe, sigurisht, për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm. Hani luftë të vogël, dhe të suksesshëm me peshë të tepërt!