Ushqimi për urth


shfaqet në majë të acarim stomakut quajtur urth . Me dietë të zgjedhur siç duhet mund të lehtësojë shumë kusht të tillë të keqe. Humbjen urth mund të jetë mjaft e lehtë në qoftë se të zgjidhni vlerën e të gjitha produkteve. Si pjesë e personit të ushqyerit menu që vuan acarim të tillë, duhet të jenë produkte të pranishëm që përmbajnë sasi të larta të proteinave të ligët.

Gjithashtu, këto produkte duhet të jenë të gatshme në dispozicion niseshte dhe komponentëve të ëmbël. Nëse vuani nga urth, atëherë dietë duhet të përjashtojnë një numër të produkteve, ndër të cilat vlen të përmendet sheqer, alkool, kafe, çaj, ushqime të yndyrshëm, çokollatë, portokalli dhe lëng domate, qumësht, salcat, makarona, erëza, vajra esenciale të nenexhik.

Refuzoj të ketë sheqer sepse një numër i madh i komponentit vetëm shton urth. Sheqeri aktivizon procesin për të stimuluar sekrecionet e acidit të stomakut. Fermentimi i sheqerit çon në gaz në stomak. Kjo pasohet nga një shumëzimit më aktive stomakut bakteriale.

Konsumi më vonë i tepruar i sheqerit mund të provokojë ulçerë stomakut kronike. Kur urth përpiqen të dorëzohen pjesërisht ose plotësisht jo vetëm sheqer, por edhe të produkteve që përmbajnë këtë përbërës.

Ndalimi i alkoolit imponuar sepse produkti është zhytur direkt në stomak. Alkooli mund të krahasohet me sheqer, i cili siguron një efekt traumatike në stomak, duke çuar në rritjen e prodhimit të acidit në stomak.


Pas kësaj, acid lëshuar në ezofag.

Sa për ushqimet yndyrore, përqindja e yndyrës të përfshira në dietën e përditshme duhet të jetë vetëm 30% të kalorive totale. Kjo shumë duhet të ndahet në pjesë të barabarta në të gjithë menynë ditore.

Qumështi është i përfshirë në listën e produkteve të ndaluara sepse vetëm koha për të neutralizoj acid stomakut. Opsioni më i mirë i konsumojnë këtë pije dhe qumështit komponentë do të përzierje e tyre me produktet e tjera.

Përdorimi i lëng portokalli është e shoqëruar shpesh nga dhimbje barku. Duke folur të produkteve që rrjedhin nga domate, ata lehtë të irritojë muret e ezofagut dhe stomakut.

Erëza janë eliminuar nga dieta sepse përbërja e tyre është acid, i cili gjithashtu të çojë në më të urth.

Vajra esenciale e karamele mente të përfshira në disa pijeve, çamçakëz. Siç e dini, dietë për urth është ushqim, si pjesë e cila përmban vetëm ato produkte që nuk sjellin një stimul të dhënë.