Centenarians Ushqimi


Sipas shkencëtarëve dhe profesionistët mjekësor për një kohë të shikuar të gjatë jetëgjatësisë, këta njerëz janë probleme më pak të dukshme që ndikojnë në tru. Këta njerëz kanë çrregullime pak ose aspak e kujtesës, proceseve mendore dhe vëmendje. Ajo u gjet se një efekt i drejtpërdrejtë në tru jep ushqimin e njeriut.

Shpesh, menu ushqimi jo i gjatë-jetuar ushqim kalori të lartë, e cila përfshinte përmban një sasi të madhe të ngopur yndyrë. Gjithashtu, këta njerëz shpesh të pirë çaj dhe ujë.

Për shkak të punës fizike, interes të sinqertë në jetë dhe e plotë e njëqindvjeçarëve gjumit të ruajtur palestër.

Siç u gjet nga hulumtuesit amerikanë, një proces i përshpejtuar shkatërrimin e qelizave të trurit fillon në përdorimin e shpeshtë të proteine ​​soje. Shkencëtarët pajtohen se procesi i plakjes është ngadalësuar me të ushqyerit e plotë dhe të balancuar.

Kushte të rëndësishme dietë jetëgjatësi ia vlen të përmendet konsumin e antioksidantë. Nëse të rinjtë këto elemente janë në shumicën e qelizave, aktivitet antioxidant me moshë është reduktuar, duke çuar në plakje të përshpejtuar. Crregullime graduale e funksionit të qelizave të çon në faktin se trupi fillon të ketë shenja patologjike të moshës së vjetër.


Aktualisht, antioksidantë natyrore janë jo vetëm në formë të shtesave, por gjendet edhe në ushqim deti. Ushqimi jetë e gjatë është një metodë shumë e thjeshtë e humbje peshe, e përbërë nga një numër parimesh themelore. Ndër rregullat kryesore duhet të sigurojë që:

- Mosha njerëzit duhet të zvogëlojë dietën e tyre duke ulur normën e ushqimit
- Mish duhet të konsumohen brenda një jave në shumicën e dy herë,
- Preferencë e veçantë duhet t'i jepet yndyrë të ulët dhe të produkteve të ulët-kalori,
- Në mënyrë të rregullt duhet të ndjekin dietë japoneze, e cila është kohëzgjatja e javës. Gjatë kësaj kohe ju mund të hani vetëm perime të freskëta, peshk dhe oriz.

- Dieta duhet domosdoshmërisht të përfshijnë vitamina A, C dhe E,
- Gjithashtu, menu duhet diversifikuar djathrave të cilësisë dhe kos,
- Një dietë e detyrueshme jetëgjatësi kërkesë është një gotë verë të kuqe të thatë që është i dehur çdo herë para se të shkojnë në shtrat.