Ushqimi për gratë shtatzëna


Për çdo grua shtatzënë është dhurata më i lartë, marrë nga natyra.

Megjithatë, duhet theksuar se këto nëntë muaj, kur nëna e ardhshme do të ushqejë fëmijën tuaj, grua vënë në disa përgjegjësi. Në fund të fundit, fëmija duhet të lindë fortë dhe të shëndetshme. Sigurisht, ju mund plotësisht të mbrojtur veten e tyre, por nuk rri duarkryq dhe të presim një orë H.

Gjatë shtatzënisë, ajo është e rekomanduar për të ndjekur një dietë të përshtatshme, e cila nuk duhet vetëm të grave por edhe dha fryt. Tashmë provuar se obeziteti çon në faktin se një person mund të marrë një numër të madh të problemeve shëndetësore.

Lidhur me procesin e shtatzënisë, mbi peshë mund të shkaktojë një numër të komplikimeve që mund të ndikojnë në fëmijën. Ushqimi për gratë shtatzëna e nevojshme për fetusin gjatë shtatzënisë marrë të gjitha të nevojshme për rritjen e trupit të vitaminave dhe ushqyesve.

Disa kufizime drastike apo agjërimi gjatë këtij procesi ushqim nuk pritet. Kur ju hani një dietë për gratë shtatzëna kanë të paktën 4-5 herë në ditë. Nuk mund të ketë pjesë të vogla. Dhe ushqim që do të përdoret gjatë kësaj periudhe duhet të jetë e ndryshme.

Është e dëshirueshme që menu është vazhdimisht i pranishëm tre enët.


Preferencë e veçantë i është dhënë në këtë rast, perime, herbs, fruta dhe produkte, të cilat përfshijnë një numër të madh të proteinave të pranishëm.

Ushqimi për grua shtatzënë gjatë ditës duhet të përfshijë:

- 80-100 gram yndyrë, nga të cilat 20 gram. janë me origjinë bimore,
- 100-120 gram proteina nga mbaruar 70-90 oz. janë origjine shtazore. Kjo mund të jetë peshk, djathë, mish ligët, vezë, qumësht i thartuar pjekur.
- 300-400 gram. karbohidrate,
- 1,5 litra ujë të pastër
- Doza ditore e vitaminës dhe kompleksit mineral.

Sa për shpërndarjen e ushqimit në kalorive, dietë gjatë shtatzënisë për llogaritë mëngjes për 30% deri në drekë - 10% për darkë - rreth 40%, në drekë - 10% për darkë - një tjetër 10%.

Duke folur për darkë, menu duhet të përbëhet nga ushqime të lehtë tretshëm të tilla si kos, djathë, kos. Dine 3 orë para gjumit.

Mëngjesi duhet të fillojë brenda një ore pasi ju të zgjoheni. Baza e kësaj metode të humbjes së peshës është e gatimit që zier, të ziera, enët pjekur. Kripa natës lejuar jo më shumë se 6 gramë. Gjatë dietë për gratë shtatzëna mund të përdorin produkte të tilla si:

- 150 gram. pastë përditshme dhe bukë
- Rreth 200 gram. mishit dhe shpezë
- 150 gr. peshk
- 200 gr. produkte qumështi,
- Perimet e papërpunuara mund të konsumohet në çdo sasi,

- Vaj, makarona dhe drithëra mund vetëm në sasi të vogla dhe në një produkt të integruar (supë, qull)

Kur dietë për gratë shtatzëna nga dietë krejtësisht përjashtojnë alkool, seasonings të forta dhe erëza, çaj i fortë, kafe, ushqim të shpejtë, snacks kripur dhe mushrooms pikante.