Atkins Diet


Në ndjekje të trupit të bukur të pakta për muajt e shumë janë të gatshëm të ritmin veten dietat dhe aktivitet fizik. Por mjaft disa njerëz që nuk mund të mbijetojë në një dietë dhe disa ditë, ata për të cilët uri është çrregullim i pandreqshëm, dhe në dietë ata nuk mund të mendoni për asgjë, përveç ushqimit.

Sidomos për njerëzit dhe krijoi dietë Atkins. Ideja e këtij dietë është shumë tërheqës: hani ?? ju dëshironi, dhe humbin peshë. Gjë është për të ngrënë çdo gjë, por vetëm produkte të autorizuar. Në thelb të dietë Atkins është dietë proteina në bazë të kufizuar futje karbohidrate.

Dietë përbëhet nga 4 faza.

Faza 1 (zgjat më pak se 2 javë). Në këtë fazë, të quajtur faza induksion, ju duhet të hani jo më shumë se 20 gram e karbohidrateve në ditë, për të eliminuar plotësisht makarona, perime niseshte, arra dhe fara. Hani nevojë 3 herë në ditë apo 5-6, por në pjesë të vogla, të pini të paktën 8 gota ujë çdo ditë.

Ju mund të keni një numër të pakufizuar të peshk, shpezë, ushqim deti, mish, vezë, djathë, perime nekrohmalysti (jo më shumë se 2-3 gota në ditë), vaj perimesh.

Në fazën e dytë të dietës Atkins është e nevojshme për të gjetur një futje normale karbohidrate që ju lejon për të humbur peshë. Çdo javë duhet të rritet futje karbohidrate në 5 gram dhe monitoruar peshën e tyre.


Pasi pushon për të ulur peshë, atëherë ju keni arritur kufirin tuaj karbohidrate. Kjo duhet të ndalet.

Duke parë produktet e autorizuara mund të shtoni arra, manaferrat, lëngje (limon dhe domate).

Kohëzgjatja e fazës së dytë varet se sa paund ju dëshironi të humbni. Pasi pesha juaj ideale do të mbetet jo më shumë se 2-4 kg. Atëherë duhet të shkojë në fazën e tretë.

Faza e tretë duhet të fillojë përsëri të rritet futje e përditshme karbohidrate në 10 gram në javë. Kjo menu të eliminuar ushqimet që kontribuojnë në peshën tuaj. Nëse pesha ngrihet përsëri, ju duhet të reduktojë normën e karbohidrate.

Kur ju keni arritur peshën tuaj ideale, shkoni në e katërt fazë - mirëmbajtjen e peshës. Gjatë kësaj faze, ju duhet të përmbahen në mënyrë rigoroze për rregullat karbohidrate të saj.

Si dietë dashur, dietë Atkins ka contraindications: sëmundje të veshkave, mëlçisë, pankreasit dhe sëmundjeve të tjera. Atkins dietë mund të rekomandohet vetëm plotësisht njerëz të shëndetshëm. Edhe atëherë ju nuk mund të bëni jetese dietë, siç rekomandohet nga shumë tifozët e mjekut të famshëm. Përndryshe, ju mund të fitojnë të mosfunksionim të mëlçisë, gurët në veshka, aksident cerebrovaskulare.

Atkins dietë të vërtetë e ndihmon për të humbur peshë.

Dhe kjo nuk është dialed paund kthyer pas saj duhet të ndjekin një dietë të ekuilibruar dhe të ushtrojë rregullisht. Ky rregull, megjithatë, vlen për ndonjë dietë të tjera.