Cilat janë qeliza të rëndësishme të gjakut të bardha në gjak në trupin tonë


Në çështjen e sotme, miqtë e mi, ne do të flas e qelizave të bardha të gjakut në gjak.

Tema u zgjodh sepse kohët e fundit kam vendosur për të marrë seriozisht për gjendjen e sistemit tonë të qarkullimit të gjakut (për shkak të faktit se shumë tani ajo thjesht injoruar).

Përkundrazi, flasin për shumë elemente të gjakut tonë që në njëfarë mënyre ndikojnë në shëndetin tonë të përgjithshëm.

Dhe para se ne të diskutuar në detaje përmbajtjen në kolesterolit tonë të trupit, sheqer dhe disa komponentë të tjerë.

Tani ne kemi mbi 10 artikuj të fillojnë studim të detajuar të qelizave të bardha të gjakut, dhe analizuar në detaje:

standardet për të drejtat e tyre në nenin 1, por edhe në nenin 2

që do të thotë kur ata ngritën

që do të thotë kur ata janë ulur

dhe ne do të prekë tema të tilla si:

Rregullat alaninomminotransferazy (ALT), të cilat ajo rritje dhe nivele të pranueshme të ALT

Qelizat e kuqe të gjakut në urinë, dhe pse ata mund të jenë të ekzagjeruara dhe ka arsye për këtë.

Kujtojnë se një numër i madh i qelizave të bardha të gjakut, dhe ata janë të ndarë gjithashtu në "nëntipeve" të ndryshme, kështu shprehet. Kjo, Eozinofilet, granulocitet, dhe të tjerët. Një kohë e tillë një masë të madhe në faktin se ata kanë madhësi dhe peshë të papërfillshme - kështu që ne duhet të paguajë atyre vëmendje më serioze.

Çfarë një akuzë qelizë të gjakut të bardhë


Nëse ju thoni popullit, ata përfaqësojnë një qeliza të bardha të gjakut në gjakun tonë, e cila është një nga arma kryesore trupit tonë ndaj efekteve negative të jashtme.

Pasi në trupin tonë pushtuese "trupin e huaj" - Imuniteti përdorur këto qeliza të bardha fillon të rezistojë. Megjithatë, nëse keni vënë re në skuqje dhe acarim të lëkurës, plagë ose ulcerat e papritur - kjo është biznesi i tyre.

Për më tepër, jo të gjithë e di faktin se qelizat e bardha janë të përfshirë në mënyrë aktive në funksion të koagulimit të gjakut, të ndihmojë në rivendosjen e organeve të ndryshme dhe indet e ndryshme. E megjithatë, ata shfaqen në mënyrë aktive në shpërndarjen e enzimeve gjatë gjithë trupit tonë.

Roli dhe aktivitetet e tyre aq të ndryshme që ndoshta të gjithë, apo ka pasur raste kur numri i tyre reduktohet në mënyrë drastike ose, anasjelltas, është rritur ndjeshëm.

Në çdo rast, as i pari dhe as i dytë trupi ynë nuk është normale.

Çdo devijim nga standardet e kërkuara mund të na çojë në bie imunitetit, me të gjitha pasojat e saj, si dhe shkelje të veprimtarisë së enzimë dhe proceseve të tjera metabolike. Por e gjithë kjo do të diskutohet në një artikull të veçantë, kur merremi me këtë fenomen në mënyrë të detajuar si leukocytosis (përmbajtje të lartë të qelizave të bardha të gjakut), si dhe sëmundje të leukopenia (përmbajtje të ulët).

Një nga çështjet me interes për shumë lexues - ku janë qelizat e bardha të gjakut në gjak? Ata janë burimi ynë i palcës kockore, e cila duhet, në fakt, si çdo organ ushqim përherë të dobishme.

Dhe këtu, gjithashtu, është i lidhur me dietën tonë, pasi ajo është një nga faktorët kryesorë që ndikojnë në jetëgjatësinë.

Për normale funksionit tonë të palcës kockore - ne kemi nevojë për të ngrënë më pak yndyrë, ushqim të kafshëve dhe shumë e ushqimit që përmban vitamina B, C dhe hekuri. Në përgjithësi, ekspertët mjekësore rekomandojnë një dietë që është projektuar për ata që e përjetuan anemi, në të cilën është një rënie të mprehtë në hemoglobinë dhe qelizat e kuqe të gjakut ne nevojë.

Kështu, gjendja e përgjithshme dhe numrin e qelizave të bardha të gjakut, si dhe komponentëve të tjerë të gjakut mund të ndikojë jo vetëm ushqim, por edhe përdorimin e teas të ndryshme bimore, decoctions.

Kjo është ajo që ne do të flasim shumë. Prandaj, unë ju rekomandoj të lexoni artikullin dhe fillimin e leukociteve në gjak, pasi duke ecur nëpër lidhjet e dhënë.