Çfarë duhet të jetë norma optimale e sheqerit në gjak


Miqtë, para se të flasim, të cilat duhet të jenë nivelet e sheqerit në normë në njerëz, thonë se kjo është një temë e madhe që do të jetë e vështirë për të përshkruar plotësisht në një artikull.

Prandaj, u vendos, shkruaj 5 ose 6 artikuj kushtuar ekskluzivisht për këtë temë. Nga rruga, unë do të jetë i sigurt për referencë.

Dhe, për të qenë i qartë në imagjinatën tonë të mëtejshme, përveç për të thënë se sheqerit tuaj në gjak është quajtur edhe nivelet e glukozës në gjak.

Prandaj, në qoftë se ju i përmbushni apo dëgjojnë emrin - ju e dini atë: esencën - të njëjtën gjë.

Unë gjithashtu dua për të bindur se ne jo vetëm që duhet të dini vet rezultatin tuaj, por të përpiqet për ta mbajtur atë në nivelin e duhur.

Pse ajo mund të jetë aq e rëndësishme, ju kërkoni?

Shkarko fund është se sot zbuloi një statistika mjaft interesante. Ajo rezulton se në qoftë se ju merrni vetëm një statistikë të Federatës Ruse, rreth 5-5.500.000 qytetarët nuk janë edhe të vetëdijshëm se ata janë me origjinë ose diabet embrional.

Arsyeja mund të jenë të ndryshme, njëra prej të cilave - ushqimin tonë, e cila gjithashtu ndikon në qoftë se për të thënë i vrazhdë, dhe në jetën tonë. Ose, në të kundërtën, për shkak të disa arsye, një person mund të jetë i ulët, e cila është gjithashtu e pafavorshme. Çfarë është normë për ne është më i mirë dhe që shifra në fjalë?


Çfarë duhet të jetë e sheqerit në gjak normë

Tani ne e konsiderojmë sipërfaqen, standardet themelore që janë të pranueshme për njerëzit. Dhe në artikuj të ardhmen, ne do të diskutojnë të gjitha detajet e çfarë të bëni nëse ju Normat e ulur sheqerit në gjak ose më e lartë. Pra, ju duhet të jenë të vetëdijshëm për faktin se nëse merret analiza edhe gjakun kapilar ose venoz - performanca nuk do të jetë i barabartë, dhe do të ndryshojnë me 12%.

Dhe pa marrë parasysh se: ju 20 vjet ose 68 - ende, norma do të jetë një për të gjithë. Edhe për fëmijët tregues do të jenë të njëjta si për të rriturit. Nëse themi me siguri - sheqer normal në një person të shëndetshëm duhet të jetë në rangun e 3,5-5,5 mmol për litër të gjakut.

Kjo është duke supozuar që ju të ndjekur të gjitha rregullat para se të kryer analizat. Një nga rregullat - analiza duhet të kryhet në mëngjes dhe në një stomak bosh. Mirëpo, tani ajo është analiza e gjakut kapilar, i cili është marrë nga gishtit.

Pas shenjë e 5,5 mM, ose më mirë, në qoftë se ju keni gjetur nivelin e 5,5-6 mmol për litër - është tashmë seriozisht peshoj. Ky shtet vijës kufitare, e cila është quajtur edhe si të afërta me diabet. Këto rezultate zhgënjyese mund të jetë për shkak të dy arsyeve.

I parë, i cili do të jetë një kursim - analiza është kryer pa respektuar rregullat, si pasojë e kësaj, rezultatet ishin të pasakta.

Për ta bërë këtë analizë. Arsyeja e dytë - ti me të vërtetë ngritur sheqer, dhe ju duhet të vërtetë të marrë në shqyrtim. Duke folur për venoz, situata është, siç u përmend më lart, është pak më ndryshe. Nuk mund të jetë një tregues që arrin edhe 6,1 mmol për litër.

Unë do të doja të tërhiqja vëmendjen tuaj se shifrat e mësipërme e lejueshme dhe e pranueshme për njerëzit e shëndetshëm. Nëse keni ndonjë tani - sëmundje apo ju keni përjetuar kohët e fundit një lëndim, sëmundje, stresi të rëndë nervor - tregues specifik juaj duhet të diskutohet me një specialist.

Dhe, siç premtoi në fillim të artikullit - kjo është gjëja më interesante në lidhje me këtë temë:

Shkalla e glukozës - Pjesa 2

Pjesa 3

Pjesa 4

Pjesa 5

Produktet që zvogëlojnë glukozën

Rreth ure: pjesa 1 dhe pjesa 2

Rreth kreatininës

Rreth prothrombin

Gjithashtu, nëse ju praktikë në kohën e analizës çdo - ndonjë dietë - rezultatet mund të jenë të ndryshme nga limitet e lejuara. Përveç kësaj, unë do të thonë se shkalla e sheqerit në gjak do të diskutohet më shumë se një herë.