Çfarë ushqime që përmbajnë zink janë më të dobishme


Miqtë, ne jemi tani duke shkuar për të diskutuar mbi produktet përmbajnë zink, si dhe rëndësinë e këtij elementi gjurmë është mjaft i lartë.

Dhe një herë ju jeni të interesuar në këtë temë - të ju them disa fakte interesante që na bëjnë të mendojmë për faktin çfarë trupi ka nevojë për zink ?

Për shembull, është shumë e rëndësishme për ne është se ai është i përfshirë në formimin e strukturave të ADN-së.

Për këtë arsye, ajo vijon edhe një fakt se - për shkak të përmbajtjes së tij të ulët në trupin e njeriut, një numër i madh i komponimeve të aminoacideve nuk mund të angazhohen plotësisht në metabolizmin. Në terma të thjeshtë, metabolizmi - pryhalmovuyetsya.

Ai gjithashtu ndikon drejtpërdrejt në funksionimin e gjëndrave tona që prodhojnë lloje të ndryshme të hormoneve.

Dhe, një lloj i hormonit ndikon drejtpërdrejt sistemin tonë imunitar. Megjithatë, ka ende mjaft shumë proceseve të rëndësishme që nuk i kushtojnë (ose kostoja e punës) pa këtij minerali.

Për të hyrë ju në gabim, unë do të them se produktet që ne do të flasim për këtë artikull dhe në tjetrën. Pra, mos u bëni merak nëse ky artikull do të përfundojë më i detyrueshëm në traditat më interesante.

Produktet më të dobishme përmbajnë zink


Tradicionalisht, para se ne të shikojmë në grupe të ndryshme ushqimore - nevojën për të gjetur diçka tjetër - atë. Gjegjësisht " Çfarë është norma ditore e zinkut ?"Gjëja e parë që vlen të përmendet - për çdo grup të njerëzve, ky rregull do të jenë të ndryshme.

Pra, kur është fjala për të trupit të 14 viteve të fëmijëve - Shkalla e përditshme do të jetë më pak se 8 mg. Nëse ne flasim për trupin e femrës dhe të rinjtë e moshës 14 deri 18 vjeç - një 11 - 12 mg.

Të gjithë i rritur e rekomanduar ditore konsumojnë rreth 15-16 mg. Moshuar se numri duhet të rritet deri në 20. Megjithatë, vini re një më shumë. Nëse ju ushtrojnë rregullisht me aktivitet të lartë fizik - shënuar standardeve të rritur me 40 - 50%.

Nëse ju stërvitje, por ngarkesa nuk është shumë e madhe - e rekomanduar për të rritur normën e përditshme të vetëm 20%.

Tani, që është, afër trupit. Siç rezulton, të gjithë shënuan mbi normë, ne lehtë mund të plotësoni në ushqime bimore.

Për më tepër, ajo është nga ushqimet bimore, në qoftë se ajo nuk është e nënshtruar për të ngrohur trajtim, tretshmërinë më të lartë se kafsha. Në përllogaritjen nuk ka marrë produktet e qumështit. Kështu, produktet përmbajnë vitaminë kontribuojë për një absorbimin më të mirë të zinkut.

Prandaj, ne duhet të zgjedhin një ushqim që jo vetëm do të kemi njom ushqyesve, por gjithashtu do të sjellë disa ndryshme në dietën tonë dhe shijet.

Duke folur në mënyrë specifike në lidhje me ushqimin, se si doli (për habinë time), një total prej 100 gram grurë sprouted, të cilat kam shkruar në këtë website, krejtësisht të mbuluar kërkesat e përditshme.

Pra, nëse e marrim vlerën mesatare e kërkuar për një njeri 15 mg - që kanë mbirë grurë është në gjendje të ofrojë deri 18-20 mg. Dhe ne po flasim vetëm rreth 100 gram grurë. Sigurisht, në qoftë se ju vetëm të valoj e grurit - favorizojnë ajo është - ajo mbetet.

Por, si zink, kur gruri ishte trajtimi i ngrohjes, trupi ynë mund të mos tretet. Prandaj, bëni për veten tuaj sot gjetjet paraprake. Por, siç thashë më parë, një i grurit, nëse flasim për një dietë të ekuilibruar, një person nuk mund të jetojnë (me përjashtime të rralla). Për shkak të produkteve të tjera që përmban zink do të diskutohet këtu.

PS: Ju lutemi të ndarë vëmendjen tuaj për një histori interesante me temë: