Cilat ushqime përmbajnë nutritionists magnez diturit rekomandojmë hahet


Më parë, para se të zbulojmë temën e produkteve që përmbajnë magnez, është e nevojshme të them disa fjalë për rëndësinë e këtij elementi të trupit tonë dhe organet e tij.

Nëse ju them me pak fjalë - ajo është një mineral shumë i rëndësishëm. Pse jam kaq me guxim të pretendojnë atë?

Ju vetëm mendoni rreth saj, në qoftë se trupi juaj nuk është plotësisht e merrni atë - ajo kërcënon, sipas shkencëtarëve - biokimistë, më shumë se 300 reaksione metabolike në trupin tonë.

Për shembull, sapo një person ka reduktuar përmbajtjen e këtij elementi gjurmë në një nivel të caktuar - kjo rezulton në absorbimin e dobët të kaliumit dhe jetik për ne, kalcium.

Si ju bëni këtë? Kjo është arsyeja pse, për të preferuar blog lexuesit tim, kam vendosur këtë temë dhe të tërheqë vëmendjen për të.

Produktet më të dobishme përmbajnë magnez


Vetëm të vini re se kjo nuk është e nevojshme të mendojnë se mish ose peshk ky tipar shumë. Në fakt, në qoftë se ju krahasoni përmbajtjen e këtij minerali në të njëjtat mishit dhe ushqimeve bimore - mish dhe definitivisht duke luajtur një hapësirë ​​të gjerë.

Prandaj, çdo mish (duke përfshirë edhe peshk) dhe të gjitha derivatet e saj - në mënyrë të sigurtë mund të përjashtojë nga diskutimin tonë. Dhe duke folur e ushqimeve të veçanta bimore - ndër pozitën e saj më të lartë ne kemi vënë grurë.

Kështu, numri më i madh, ne kemi studiuar, mineral është gruri pikërisht germinated si dhe krunde gruri.

Nga rruga, kemi harruar për të sqaruar pyetjen: "? Dhe si, në përgjithësi, një person duhet magnez për funksionimin normal të trupit"

Sipas vlerësimeve mesatarisht nutritionists për të siguruar person normal duhet të marrë një ditë 350 mg. Në fakt, ajo është një sasi shumë e vogël, sepse kjo është plotësisht e mundur për të marrë të njëjtat ushqime bimore.

Për shembull, edhe nëse krahasohet me vitaminë C, të cilat janë shumë varieteteve - ne të gjithë duhet të hani 100 gram grurë sprouted në ditë, për të mbuluar plotësisht nevojat e veta në këtë çështje si magnez.

Krahasuar me vitaminë B, ne kemi nevojë për të ngrënë të njëjtën grurin rritur në formën e të paktën 1 kg, duke shtuar një shumë qumësht, perime, drithëra dhe drithëra të tjera.

Prandaj, nëse flasim për të ushqyerit dhe trupi mbushje të ndryshme të elementeve të dobishëm gjurmë dhe komponimet - ju rekomandojmë që të hani embrion gruri. Le të mos të çdo ditë, por sa më shpesh të jetë e mundur. Por një gruri i ulur nuk do të.

Prandaj, i dytë, pas grurit të shkoni arra të tilla si arrat inde, kikirikë dhe bajame. Ushqimi i vetëm 100 gram ndonjë nga këto arra - ju do të sigurojë veten ne kemi studiuar mineral të paktën 50%. Për shembull, cashews përmban 270 mg magnez, e cila është përgjegjëse për 80% të vlerës Daily.

Kikirikë dhe bajame përmbajnë rreth 170 mg. Gjithashtu, një numër i madh (rreth 250 mg) në sojë dhe fasule 130 mg bardhë.

Këto shifra janë bazuar në për 100 gram të produktit në mënyrë specifike vetëm.

Në mesin e frutave dhe perimeve, dhe kampionët e gjelbër janë spinaq, banane, lakër. Sasi të vogla janë në qumështin e brendshëm dhe krem ​​në shtëpi dhe djathë të fortë. Për ta bërë më të qartë, nga lart spinaq përmban 58 mg.

Pjesa tjetër e zarzavate dhe perime me fruta - edhe më pak. Prandaj, shikoni për produktet që përmbajnë magnez ndërtesë në preferencën tuaj dhe të bazuar në nevojën e diversitetit në dietë.