Cilat ushqime të sheqerit në gjak të ulët në dietë rekomanduar


Miqtë që nga ky blog është kryesisht për ushqim, sot ne e konsiderojmë produkteve të sheqerit të ulët të gjakut.

Megjithatë, ju do të duhet të mendoj e vështirë të kuptoj: çfarë dietë për të bërë veten e tyre dhe se si të organizojë të gjitha kështu që ne ishim në gjendje për të ndikuar uljen e sheqerit në gjak .

Mos harroni në artikullin e fundit rreth sheqerit në gjak, fillova të mendoj për indeksin e glycemic?

Nëse ju them në gjuhë të thjeshtë - është tregues i cili na jep një ide se sa shumë karbohidratet, respektivisht, dhe sheqerna janë në një ushqim të veçantë.

Për shembull, bukë e bardhë, biskota, patate të ziera dhe të pjekur kanë një indeks të lartë glycemic.

Këto produkte përmbajnë të ashtuquajturat "karbohidratet e keqe", që të ndikojë fuqishëm sheqer të lartë të gjakut . Nëse ju them me pak fjalë, në qoftë se ju doni të reduktojë normën e glukozës - ju rekomandojmë që të heqë dorë nga ushqimi, se cila vlerë glycemic indeksi më lart 50.

Deri në ushqime të tilla përfshijnë: pothuajse të gjithë makarona, oriz të rafinuar, bukë gri dhe të bardhë, bukë e bardhë, rrotullon, muffins dhe mallrave të tjera pjekur të këtij lloji. Para se vakt, e cila e ka rritur indeksin përfshijnë: fruta më të thata, të gjitha llojet e bllokim, natyrisht, se sheqer, çokollatë, grurë, të gjitha llojet e pijeve me sheqer të gazuara, etj

Në fakt, lista ende vazhdon.


Por kemi biseduar për atë që duhet të shmanget dhe të përjashtuar nga dietën tuaj. Tani, le të flasim për atë që është më e mira për të ngrënë.

Produkte uljen e sheqerit në gjak

Këto përfshijnë gjitha perime të gjelbër, të cilat janë më të vogël të glukozës në përbërje. Këto përfshijnë: Kale deti, lakër të gjitha speciet e tjera, selino, herbs dhe të gjithë të tjerët. Unë do të them se këto perime mund të ha tepër pa pasoja dhe në sasi të cilat do të jenë të rehatshme për ju. Gjithashtu, shumë të ulët në domate dhe limon.

Të gjithë ata, indeksi nuk shkon përtej 15. Dhe ju e mbani mend se ne kemi lejuar jo më shumë se 50. Gjithashtu, në ushqim të përfshijë pothuajse të gjitha frutat në të cilën kodi i mësipërm nuk shkojnë përtej 30 (unë bëj, e drejtë shumë të shkruaj bukur, sepse të gjitha frutat dashuri dhe respekt).

gjëra që ju të dini nëse janë apo jo për faktin se në qoftë se dietë e njeriut është të paktën 50% të përbëhet nga perime, fruta, herbs - një ndikim serioz mbi jetëgjatësinë në dritën më të mirë të mundshme. Në fillim unë u ndalua në bukë e bardhë dhe shumë mallrat e pjekur. Por çfarë për të ngrënë për ata që pa to vështirë? Nuk është një zgjidhje.

Kjo bukë nga mielli gruri. Nga rruga, ka edhe makarona, të cilat janë bërë edhe tërësisht i miellit trashë. Pra, "janë duke agjëruar" Ju nuk duhet të drag jashtë. Next në listë janë produktet e qumështit. Unë kam shumë prej tyre shkroi. Nëse ju do të përdorni "qumësht", e cila është një shtëpi, nuk dyqan - kjo do të jetë mirë të ndikojë në të gjitha proceset metabolike në trupin tuaj.

Plus, do të njom trupin tuaj në mënyrë të përkryer me shumë elemente gjurmë, yndyrna esenciale, dhe gjëra të tjera të dobishme të shërbimeve të dëshironi që të përfshijë më bishtajore, veçanërisht nëse ata janë të para-ngjyhet në ujë ose germinated.

Kështu, Kushit thjerrëzat njëjta, bizele, chickpeas (chickpeas) dhe fasule ngjyra ju do të jetë komponent i kënaqur proteina, minerale esenciale, dhe kështu nuk do të kalojë kufirin në carbs. Shpresojmë, informacion mbi produktet reduktuar të sheqerit në gjak ishte e kuptueshme për ju dhe konkluzioneve, unë mendoj se të gjithë do të bëjë për veten e tij.