Cilat ushqime janë të pasura me kalium na përshtatshme në mënyrë më


Miqtë, le të mos jetë i hutuar nga fjalimet më shumë të kaluara, dhe do të vazhdojmë të flasim për ushqime të pasura në kalium.

Kjo është për shkak të faktit se herën e fundit, dhe për disa kohë para se ne e kemi shqyrtuar këtë pyetje në hollësi.

Nëse, megjithatë, doli se artikull ju nuk ishin lexuar të kaluarën - ne rekomandojmë që ju të merrni kohë dhe lexoni artikullin për të filluar numër 1, më pas, pas numrin e saj neni 2, dhe pastaj të vazhdojë lexuar këtë.

Po, ju do të keni disa njohuri dhe të kuptuarit e asaj që ne do të vazhdojmë të kryer në një bisedë.

Pra, në çdo rast, le të përmbledhur është tashmë disa konkluzione paraprake dhe të bëjë për vete një raport mbi atë që produktet duhet të paguajnë vëmendje para së gjithash, në qoftë se ne duam që të merrni mjaft kalium.

Ushqimi i pasur me kalium


Si e kuptoni e 2 e kaluara bisedat tona: krunde, disa arra, spinaq, disa llojet e drithërave, karrota, avokado, lakër - kjo është lista jonë e lartë në të cilën ne ndërtojmë dietën tonë. Por ne jemi duke folur për dietë të ndryshme dhe të balancuar, të drejtë?

Pra, le të më tej të zgjeruar gamën, i cili duhet të jetë i pranishëm në tryezën tonë. Një shtesë e mirë për dietën ushqimore janë qumështi dhe gjithçka që ajo prodhon. Kjo kos, dhe salcë kosi dhe djathi, dhe më shumë. Po, e njëjta kos, kefir dhe qumësht është shumë minimale prej 10% të lejimit tonë të përditshme. Rreth 8 - 10% gjenden në salcë kosi, gjizë, djathë, djathë.

Për të qenë i qartë, këto përqindje janë marrë me kuptuar se norma ditore e kaliumit për mesataren normale e njeriut është 1200 mg. Për të përfunduar temën e qumështit, unë do të them se gjalpë është vetëm rreth 1% e nevojave të përditshme.

Por në përgjithësi - unë rekomandoj gjithmonë mos harroni të produkteve të qumështit, sepse ajo përmban shumë yndyrna të shëndetshme, proteina, kalcium, magnez, hekur, fosfor, dhe vitamina. Nga rruga, pasi që unë përmenda magnez - Recommended Leximi një artikull në lidhje se cilat produkte janë magnez. Next në rëndësinë dhe përmbajtjen e kaliumit janë produkte të tilla si shalqi (kungull, pjepër, shalqi), marule, oriz, panxhar, turnips, radishes.

Jo për të shkuar shumë në detaje, përveç për të thënë se çdo të produkteve të mësipërme janë 10% deri 20% ne kemi nevojë. Përsëri, vlera është vendosur të numrit të 1.200 mg, dhe merr parasysh normën për njëqind gram një perime të veçantë apo fruta, dhe kokrra. Megjithatë, kur është fjala për ushqimin, ju nuk keni për të ngrënë produkt të veçantë në formë të pastër.

Për shembull, ju mund të përgatisë veten për të njëjtin lëng e karrota, panxhar dhe lakër. Në - Së pari, ky lëng është definitivisht ngop kalium tuaj, dhe - e dyta do të jepni trupin tuaj një pjesë të fibër dhe shumë vitamina tjera dhe minerale. Edhe në dietën tuaj për të përfshirë më shumë i freskët rekomandojmë trangujve, domate, patëllxhan, e ëmbël (zile) speca dhe dardha dhe agrume.

Ata gjithashtu nëse ndonjë nga këto perime dhe fruta janë të pjekur, janë aksione të mira. Kështu, në të njëjtën patëllxhan, radishes dhe domate ju mund të gjeni rreth 20% të vlerës Daily.

Pra, ju këshilla - nëse është e mundur, do të përpiqen për të shtuar sa më shumë të jetë e mundur në pjatë e tij të salads të freskëta, apo çfarë - që disa perime.

Ajo është e mirë në qoftë se ajo do të jetë praktika juaj e përditshme. Tani, në bazë të informacionit në lidhje me cilat ushqime janë të pasura me kalium - tani ju do të jetë në gjendje për të ruajtur rezervat e saj në nivelin e duhur, në qoftë se ju ndiqni rekomandimet e propozuara.