Cilat janë përfitimet e fiqve të freskëta dhe trajtim të dështuar


Unë kurrë nuk ndalet duke përsëritur faktin se fiq të freskëta, të papërpunuara dhe fllad të këputur nga pema - frutin më të mirë.

Kjo është në krahasim me të saj tharë ose edhe vëllezërit e vegjël gënjeshtër.

Dhe për të konfirmuar këtë ide - unë i përgatitur për ju një përzgjedhje të fakteve interesante dhe opinionet e ekspertëve të ndryshme në këtë fushë.

Unë mendoj se ju e dini se jo vetëm fruta dhe fruta të tjera, si dhe perime është më e mirë për të marrë të freskët dhe të pjekur.

Dhe kjo nuk është vetëm për shkak të faktit se ato përmbajnë komponimet më të dobishme. Kjo është edhe për shkak të faktit se trupi ynë do të tretet ato shumë më të lehtë. Por ende, përsëri me faktet.

Fiq Si të dobishme të freskëta dhe të papërpunuara


Fakti i parë që ju doni të tingëllojë - është përfundimi i shkencëtarëve amerikanë që studioi për disa vjet, këto përfitime në Universitetin Rutgers, e vendosur në Nju - Xhersi.

Ata gjetën se njerëzit që hanë fruta dhe fiq nuk i ekspozojnë ato ndaj të nxehtit trajtim, janë një element i nevojshëm i trupit tonë si phytosterols. Çfarë na jep këtë lidhje, pyes kureshtar lexuesit blog?

Gjë është se në qoftë se ju hani produkte shtazore (mish, peshk) - në gjakun tuaj është gjithmonë e kolesterolit të keq, ju doni të apo jo.

Dhe çfarë i dobishëm phytosterols - është se ajo lehtëson detyrues dhe heqjen e rrezikshme të na jashtë kolesterolit.

Nëse trupi i një njeriu që ha produkte bimore nuk mori në phytosterols - shumica e njerëzve janë shumë më shumë gjasa për të lënduar ato sëmundje që janë të lidhura drejtpërdrejt me enëve të zemrës dhe gjakut. E megjithatë, të njëjtat Mjekët analizuan të komponentëve të tjerë.

Për shembull, kur ju hani këtë fryt, është e nevojshme për ne së bashku me fibra që vjen dhe komponente të rëndësishme të disa llojeve të acideve yndyrore. Për shembull, nëse e marrim të njëjtin omega 3 dhe 6 - se trupi ynë merr ato vetëm nga jashtë, në mënyrë që të prodhojë vetë thjesht nuk mund.

Dhe, këto acide yndyrore nuk janë vetëm të ndikojnë në një proces të veçantë në trup. Ato ndikojnë më e funksioneve të tij kryesore. Po, ata janë direkt të varur nga puna e trurit tonë, i njëjti kardio - vaskulare sistemit dhe sistemeve të tjera të rëndësishme.

Por jo vetëm se fiq të freskëta dhe të pjekur të dobishme për njeriun. Kështu, në qoftë se një mulli mishit të bluaj në një gjendje të drithëra uniforme - ajo mund të përdoret për qëllime mjeksore. Për shembull, një qull i gatuar ende përdoret gjerësisht për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të lëkurës.

Për këtë, 20 - 30 minuta milled aplikuar masë të lëkurës prekur në formën e fasha dhe të zakonshëm.

Paralelisht, në qoftë se ju kujtohet kur kemi diskutuar prona të tjera të dobishme të fiq - kemi përmendur se ajo është një mjet i shkëlqyer për ndarje natyrore.

Megjithatë, shumë fruta, nëse nuk është i freskët (jo i konservuar, pa trajtim të ngrohjes dhe jo të thata) - të mjaftueshme për të rivendosur në mënyrë efektive jo vetëm të aksioneve të forcës fizike, por mendore.

Kështu, ajo është e rekomanduar për të ngrënë me stres, mbingarkesë mendore apo lodhje mendore. Dhe gjithashtu, është i përbërë fenolet, të cilat janë komponimet natyrore antibacterial. Dhe, përsëri, ajo rezulton se artikulli në "fiq të freskët" duhet të vazhdojë të ju jap më shumë informacion të detajuar.

Pra, lexoni në.