Cilat janë produktet kryesore përmbajnë hekur duhet të hahet e parë


Gjithnjë e më shumë i bindur se secili prej nesh është i nevojshëm për produktet që përmbajnë hekur, sepse rëndësia e këtij elementi gjurmë për trupin tonë është e vështirë të nënvlerësojnë.

Sidomos ata që të çojë një mënyrë jetese ulur ose punë e bën shumicën e kohës që të jetë në një pozicion ulur - duhet të hani ushqim që është i pasur në këtë komponent.

Kjo është kryesisht për shkak të faktit se ajo ju lejon për të zgjidhur çdo qelizë e trupit tonë kërkon oksigjen dhe për të marrë ushqim.

Dhe ju mendoni se ne duhet të them se në qoftë se një qelizë të veçantë nuk ka marrë ushqimin e kërkuar - ajo vetëm vdes.

Dhe të imagjinojmë se çfarë mund të ndodhë në qoftë se të ushqyerit e duhur është e thyer në një organ ose sistem.

Unë shpresoj këtë hyrje të vogël, unë kam shtuar rëndësinë dhe urgjencën e asaj që ne do të flasim.

Shumica e ushqimeve themelore përmbajnë hekur


Para se të shpallë të lartë - letër kamurit këtë produkteve pika, unë dua të përmend sasinë që ne kemi nevojë. Unë dua të them se nuk ka numër specifik, sepse fiziologji trupit tonë është e ndryshme në çdo periudhë të caktuar kohe trupi ynë kërkon shuma të ndryshme.

Për shembull, në qoftë se personi mesatar është matur jeta pa stres, rritjen e aktivitetit fizik, nuk ka probleme shëndetësore - ky numër mund të jetë rreth 12 mg në ditë.

Kështu, gratë këshillohen të pak më të rritur këtë vlerë.

Dhe në qoftë se ju punoni rraskapitës fizikisht ose intelektualisht, ose në qoftë se ju kohët e fundit mori nga një sëmundje të gjatë - rekomandohet gjithashtu rritjen e këtij elementi në 20-24 mg në ditë.

Dhe ne kemi nevojë për të mbushur normën - le të analizuar ushqimin në disa kategori. Kategoria e parë - janë perime. Midis tyre në radhë të parë është me vlerë duke i kërkuar: lakër, turnips, rrepa, rrepka. Pastaj, në vendin e dytë unë do të vënë kokrra, bishtajore dhe drithërat.

Në mesin e këtij ushqimi grupe janë: thjerrëzat rritur në formë apo hikërror ngjyhet, ngjyhet edhe në formë.

Edhe pse, natyrisht, ju mund të valoj, por shkalla më e lartë e asimilimit është kur një ose ushqim tjetër nuk është trajtuar me ndihmën e temperaturës.

Dhe nëse për të thënë për fruta - janë të pasura me këtë element gjurmë është e shegë, mollë, kivi, dardha, kajsi dhe të tjerët. Por unë dua të theksohet se si edhe proteina, hekur është zhytur në trupin tonë në një kohë të caktuar.

Pra, para se të hahet një ushqim të veçantë - rekomandoj lexuar në lidhje me kohën më të mirë të përdorimit. Kjo është një dietë e ekuilibruar, më saktë, kjo është pjesë e pamohueshme. Për shembull, në këtë blog, ku unë shkruaj për këtë - atë fruta të veçantë ose perime, ose diçka të tillë - që - duke u përpjekur për të dhënë një kuptim se koha për përdorim është optimale.

Prandaj, ju thjesht mund të përdorni funksionin e kërkimit dhe të gjejnë një informacion të dobishëm. Sigurisht, tani ne kemi nuk konsiderohen të gjithë ushqimet që përmbajnë hekur. Unë propozoj që neni nuk u dorëzua një leckë të madh, vazhdojmë diskutimin tonë mbi këtë temë këtu.