Çfarë është trumzë contra


Sot, miqtë e mi, ne flasim për contraindications me trumzë të cilët duhet të dinë të gjithë ata që e përdor atë, ose thjesht - vetëm duan të fillojnë duke e përdorur.

Shpjegoni se kurs vetë trumzë - një mjet i madh per trajtimin dhe parandalimin e një numri të madh mjaftueshmërisht e semundjeve te ndryshme.

Kjo është për shkak se ajo përfshin një shumë të komponimeve të ndryshme që, kur përdoret siç duhet, mund të ketë një ndikim pozitiv në të organeve njerëzore dhe sistemeve.

Per shembull, permban vajra esenciale kontribuojë dezinfektim dhe qëllime tjera.

Megjithatë, një nga komponentët e naftës thelbësore (komponimet e quajtur timol) dhe mund të shkaktojë efekte negative në trup.

Kjo është për shkak të dozen. Prandaj, contraindications trumzë është kryesisht i - Fakti që një person mund të merrni një ndikim të fortë të substancave të caktuara që prishin metabolizmin apo aktivitet të.

Për shembull, e njëjta timol, duke marrë informacione nga burime zyrtare - Wikipedia, është një pronat ruajtës. Dhe çdo origjinë ruajtës, natyrore ose sintetike, ai të ndikojë disi negativisht qelizat tona. E megjithatë, timol nëse ajo sistematikisht dhe në doza të larta prekje fillon të veprojë shtypëse mbi funksionin renal dhe të mëlçisë. Por kjo nuk është e gjitha.

Contraindications trumzë


Ashtu si bimë të tjera medicinale që u përdorën pa respektuar rregullat, trumzë dhe ka efekte të tjera.

Kështu, në qoftë se e njëjta timol gjithmonë do të qëndrojnë dhe të vendosen në qeli - ajo gjithashtu do të shtypur funksion tiroide. Dhe, si shumë gra pas 40 vitesh të këtij funksioni gjëndër dhe sëmundjeve kështu dobësuar dhe të prirur - duhet të jetë jashtëzakonisht i kujdesshëm.

Dhe në përgjithësi, të gjithë njerëzit që të mos prishin veprimtarinë tiroide në mënyrë rigoroze duhet të ndjekin specialist recetë e miratuar që emëruar trajtim, dhe nuk përpiqen për të eksperimentuar. Megjithatë, ka ende pikë e rëndësishme është që ne duhet të shikojmë gjithashtu dhe kualifikimet e ekspertit të emëruar që ju trumzë si një ilaç.

Duke shkuar përsëri në timol, hit i saj nuk është i rekomanduar gjatë shtatzënisë.

Po, ajo mund të vendosen në trupin e fëmijës dhe Zoti e di çfarë ndryshimesh mund të ndodhë kur fëmija është në barkun e nënës. Për të njëjtën arsye, nuk e "messing" me këtë fabrikë për trajtimin e fëmijëve më të vegjël se 2 - vite. Një tjetër fakt është se në qoftë se ju keni (ose kohët e fundit) probleme ulcerated zorrë ose stomak - gjithashtu kini kujdes e aplikimit, si trumzë mund të lënduar dhe ky grup i njerëzve.

Në anën tjetër, për shkak të faktit se ajo përfshin komponimet e tjera bimore - futje e tyre i tepruar i dobët mund të ndikojë në kardio - vaskulare sistemit, sidomos në furnizimin normal të gjakut të trurit.

Pra, nëse keni probleme me zemrën tuaj, sidomos problemet e lidhura me zemër - të jenë shumë të kujdesshëm për të trajtuar kërkesën.

Ju mund të them edhe se ajo është më mirë për të përjashtuar nga lista e kjo barishte shëruese komponente. Më mirë të fillojë të marrë stevia për t'ju ndihmuar të forcuar sistemin tuaj kardiovaskular dhe sistemin imunitar. Ndoshta, lexuesi im i dashur, keni pasur për të përdorur këtë barishte në trajtim. Nëse është kështu, ju mund të shkruani një shqyrtim. Dhe gjithashtu, mund të dini që keni contraindications trumzë në praktikë përdorimin e saj.