Cilat janë përfitimet dhe dëmet e patëllxhan nga pikëpamja e të ushqyerit moderne


Mbi formuar në këtë blog traditat, ne përpiqemi për të marrë në shqyrtim: cilat janë përfitimet dhe dëmet e patëllxhan në të gjitha anët.

Dhe kjo, nga rruga, nuk është vetëm se perime të veçantë, dhe të gjitha produkteve të tjera të cilat njerëzit mund të hanë.

Pra, për të filluar me të, ne konsiderojmë se kjo perime të na tregoni ayurvedicheskoye dijes së lashtë.

Dhe pastaj, sigurisht, flasim për grupin e kimikateve dhe ushqimit.

Përfitimet dhe dëmet e të ushqyerit të patëllxhan dhe shëndetësor sipas Ayurveda

Nëse ju filloni nga fakti se ekzistojnë tri lloje të ndryshme të ushqimit - perime që i takon vetëm dy. Më lejoni t'ju kujtoj se çfarë është e mirë, e cila përfshin edhe fruta të dobishme - ushqimin më të mirë.


Dhe pas ajo është tashmë zbritëse, pasion dhe injoranca.

Pra, patëllxhan zbatohet menjëherë drejt të mirave dhe injorancës. Prandaj, ne vetëm të merrni përfitim dhe dëm dhe patëllxhan. Shkarko fund është se manifestimi i mirësisë është se kur ne të hani nga kjo perime - mendja jonë delikate trup rekrutuar durimin mendore.

Kjo do të thotë që ne të bëhet më elastike për vështirësitë dhe problemet që mund të vijnë në jetën tonë.

Dhe injoranca është se kur hamë - ne të fillojnë të përjetojnë depresionin.

Ju, i dashur lexues, mund të duket disi paradoksale fakti që të dy janë të kombinuara inhibimin e stabilitetit mendor.

Por, nëse e sheh nga një pikëpamja shëndetësore - në qoftë se ju mund të gjeni një shpjegim për këtë.

Shkarko fund është se vetëm të hahet këtë perime në salads, për shembull me të njëjtin kungull beninje, dhe enët e tjera - kjo do të ndihmojë për të siguruar që sistemi ynë nervor është dobësuar, që gjithashtu do të qetësojë dhe sistemi ynë i frymëmarrjes.

Gjithashtu, patëllxhan shkak - një rënie inflamacion të lehtë. Nëse ne flasim për dobësitë e këtij produkti - duhet theksuar se ka shanset e efekteve negative në funksion tiroide, si dhe të mëlçisë.

Përfitimet dhe dëmet e trupit patëllxhan ushqyese

Nëse do të kthehemi në temën e ushqimit - atëherë ju mund të thoni në lidhje me aksionet e vogla si proteinave dhe karbohidrateve.

Për shembull, e njëjta proteina si në lëng të freskët e karrota, ju mund të takohen jo më shumë se 1,5% të peshës totale. Karbohidratet pak më shumë - rreth 4%.

Pjesa kryesore është ujë, dhe atje është pak e lëndës së thatë. Në këtë drejtim - ky produkt mund të shtohet në salads dhe enët e tjera për ata që nuk duan për të fituar peshë ekstra. Dhe për diversitetin e dietën tonë - një gjë mjaft e mirë.

Sigurisht, shumë nuk është marrë në pyetje, por mos e humbni shpresën. Çfarë mund të jetë më pozitiv për të thënë se, si të gjitha perimet e shëndetshme - ajo përmban një i nevojshëm për yndyrë trupit të njeriut. Përveç kësaj, ka edhe një diferencë mjaft i lartë sa të bakrit dhe B vitamina, si dhe grupit R.

Oh, dhe ju gjithashtu mund të ndjekë trendin se pothuajse të gjitha perimet janë të përbërë nga përmbajtje të lartë të kaliumit, e cila është larg nga vendi i fundit në trupin tonë. Shembulli më e thjeshtë dhe rekord - një Physalis të freskëta. Gjëja më e keqe dhe e padobishme për të bërë me këtë produkt - është e skuqura.

Shkarko fund është se pas një procedure të tillë - i mirë i këtij gjellë do të ketë. Dhe e njëjta naftës për tiganisje fillon të prodhojnë toksina që drejtpërdrejt depërtojnë perimet fibër. Një yndyrë pak që është i ngopur me toksina, dhe shkatërruan edhe nga temperatura e lartë.

Një procedurë më e pranueshme - është pjekje në furrë.

Në asnjë mënyrë, nuk ka mikrovalë. Domethënë, më i mirë - hani atë të papërpunuara, si daikon freskëta. Si rezultat, nëse flasim për çfarë janë përfitimet dhe dëmet e patëllxhan - është i prirur ende të mendoj se kjo duhet të bëhet në tavolinë. Të gjithë të njëjtë, ajo mund të përdoret edhe për një ndryshim.