Çfarë lloje të vegetarianism


Në këtë artikull unë dua të ju tregojnë se Llojet e vegetarianism ndarë nga fazat e lehta fillestare pasi të hahet mish për të më i lartë.

Ky lloj i udhëzimit për ata që mendojnë në të ardhmen për të kaluar në ushqime.

Për më tepër, vegjetarian, ndotëse shumë më pak se njeriu që ha gjithçka.

Këtu ai duhet të kuptohet se pushim për të marrë pjesë në kafshët indirekte vrarë dhe të hahet vetëm bimë rrjedhin - nuk është vetëm të hahet modele. Ju mund të thonë se kjo është një mënyrë. Mënyra e ushqimit të dhënë pas gjithëçkaje deri në pikën kur ajo mund të praktikohet dietë ushqimore të papërpunuara.

Që të gjithë është në faza të ndryshme të evolucionit - ka pasur lloje të vegetarianism, të cilat përcaktojnë ku personi është e vendosur. Llojet e vegetarianism mund të ndahet në disa pjesë.

Faza e parë - lacto-ovës-vegjetarian. Kur një person është vetëm fillimi për të praktikuar ushqim të shëndetshëm. Nga mish dhe peshk ai kishte refuzuar qëllimisht, dhe vezë ende mund të përfshihen në dietën e tij. Është e vështirë për të thirrur vegetarianism, por ende.

Më tej, një person shkon në Lacto - vegetarianism. Heq vezë nga dietën tuaj. Ju lutem vini re se pluhur veze gjenden në shumë produkte industriale.


Duke përdorur vezë pluhur, një ha e njëjta vezë, vetëm në një formë të ndryshme.

Hapi i ardhshëm - ovo - vegjetarian. Njeriu nuk pranon të produkteve të qumështit. Vedas thotë se më e dobishme për qeniet njerëzore në Tokë është një lopë dhe një bletë. Lopa na jep qumësht me dashuri dhe mëshirë dhe të gjitha produktet e saj janë konsideruar ushqim në mirësi.

Prona qumësht i tillë, qumështi që promovon ushqim të mirë dhe zhvillimin e indeve të hollë në tru. Pra, hani qumësht apo jo - kjo është për diskrecionin personal. Për shembull, ju mund të lexoni për të metat e mundshme të vegetarianism dhe të bëjë gjetjet e tij.

Dhe në përfundim të listës tonë - ushqim stilit dhe jetës të quajtur Veganism.

Kjo është kur një person zgjoheni ndjenjë morale për natyrën dhe mjedisin. Njeriu nuk shkakton dëm të tjerëve dhe refuzon të përdorin çdo formë të kafshëve, dhe veçanërisht nga kafshët vrasjen.

Disa të lëshojnë më shumë lloje të tjera të vegetarianism. Në to ne nuk do të flasim. Ne mund të themi se këtë udhëzim gradual drejt dietë ushqimore të papërpunuara.