Çfarë produkte proteinike të mirë të përshtatshme për ne


Le të vazhdojmë një tonë të postoj tani më shumë të flasim për atë që produktet proteina janë të përshtatshme për shumë prej nesh.

Rastësisht, në qoftë se ju ende nuk kanë pasur kohë për të lexuar pjesën e parë të procesverbalit - ju rekomandoj ta lexoni atë këtu.

Përndryshe, ju më shumë gjasa nuk do të qartë disa detaje të bisedës sonë.

Dua të kujtoj se ne duhet të kuptojmë se në qoftë se ne duam që të merrni proteina - ne duhet të i kushtoj vëmendje serioze për cilësinë që shkon në gastro tonë - traktin e zorrëve.

Cilat ushqime proteina janë më të mirë për ne

Para se të përgjigjem në këtë pyetje - le të më në fund në fund për të zgjidhur se sa shumë kemi nevojë për aminoacidet.


Për shembull, një normale, të shëndetshëm, mesatarisht, një i rritur ka nevojë për rreth 60 gram.

Ky numër është përcaktuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë për personin pesha e të cilit është 65 kg. Megjithatë, nëse ju jeni vazhdimisht duke bërë punë të lodhshme manual ose të ketë një orar të rëndë të workouts për të ndërtuar muskujve - numër duhet të rritet.

Por vetëm dua të them se të gjithë aplikantët duhet të jetë e plotë të aminoacideve. Pra, në qoftë se ju numërimin faktin se aditivëve sintetike për rritjen e peshës trupore, shumë drithëra të gatuar, bukë - një produkte proteinike, ju jeni vetëm pjesërisht të drejtë.

Edhe nëse ju hani shumë drithëra ose aditivëve sintetike duke shpresuar për të mbushur rezervat - kjo do t'ju bëjë të vështirë të mjaftueshme. Por në qoftë se ju hani ushqimin, i cili është zhytur lehtë aminoacidet - ju shpejt ndjehen rezultatin, ndërsa nuk lodhje sistemin tuaj të tretjes.

Gjithmonë mbani mend se ushqimet më të mira proteinike - ato që përmbajnë amino acide të forta dhe nuk është i shkatërruar. Këto përfshijnë: arra të thata, shtëpi (jo dyqan) produktet e qumështit, fara të thata, mbinë kokrra dhe bishtajore.

Për shembull, nëse ju jeni në shtëpi të rritet 50 gram grurë, dhe pastaj të hani atë - numri i proteinave që është zhytur, ajo do të jetë e barabartë me atë që ju hani 400 gram qull.

E njëjta gjë është e vërtetë i arra.

Kështu, nëse një pidsmazhyly arrë në atë më të gjatë mbajtur - ajo shkatërroi rreth 50% të të gjitha aminoacidet. Dhe kjo rezulton se ne janë të nevojshme për rifurnizimin nuk hani 150 gram arra, dhe të gjitha 300 gram.

Pikërisht në këtë kontekst, njerëzit që janë vegjetarianë ose para-foodists, kërkojnë sasi të vogla të ushqimit. Si në Syroyid dhe VEGJETARIANËT - dietë kryesor është ushqime të freskëta bimore.

Prandaj, trupi gjithmonë vjen i plotë në strukturën e lehtë për të tretet molekulave, e cila është asimilim i lehtë. Dhe në qoftë se ju zgjidhni për veten tuaj ushqime që nuk kanë nevojë për të "shkel" paund në mënyrë që të marrë një rezultat - ju do të gjeni dy zogj.

Në - Së pari, ajo do të shprehet në fuqi ekonomike, që nga ushqimi do të duhet të blejnë më pak, dhe - së dyti, ju do të jetë më pak veshin sistemin e tretjes. Dhe së fundi, unë dua të ju kujtoj të faktit që të gjitha produktet proteinike janë ngrënë mundësisht gjatë drekës, si dhe mëngjes dhe në mbrëmje e asimilimit është shumë më e ulët.