Çfarë janë shfaqur emra sllave për djemtë


Tani, Emra sllavë për djem përdorim rreth 50 në 50 në bashkëpunim me perëndimore dhe jashtme.

Ndoshta edhe më të vogla.

Siç është rasti me emërimin e grave, ne veç e veç konsiderohet në nenin sllave emrat vajzat - djemtë janë edhe rregulla të caktuara.

Rregullat janë të bazuara në çfarë lloji të karakterit të ishte një person dhe janë të bazuara në anëtarësim në një klasë të veçantë shoqëror. Bazuar në këtë - le të shohim në emërtimin e hershme pasqyruar cilësitë e karakterit, dhe pastaj ata që përfaqësojnë përket një shtrese të caktuar të popullsisë.

Emra sllavë për djem në pronat e karakterit

Për shembull, në qoftë se ju vijnë në shtëpinë e njeriut të urtë ka thënë se ai ka lindur i biri i prindërve në fatin ka natyrë shpirtërore të lartë - ai murmuriti Bohuslav, Bohumir dhe të tjerët.


Siç mund ta shikoni, së pari rrokje - është Perëndi.

Gjithashtu, në qoftë se një person ishte në një frymë të nivelit të lartë të vet - ai është dhënë emërtimin tillë si Dushevlad, Myloduh, Radomysl dhe kështu me radhë. Nëse ne flasim për atë të parëve tanë të kërkuar për të vendosur paqen në Tokë - atëherë ju mund të sjellë emra të tillë si: Myrolyub, Jaromir, Tiholyub, Zhdymyr, Dobromir.

Gjithashtu, nëse djali në të ardhmen e destinuar të jetë hero ose pronarin - ai ishte dhënë emërtimin tillë si Vladimir, Vladislav, Stormbreaker. Nëse djali ka pasur pastërti mendore - ajo mori veten e adverbs mëposhtme: Belun, Luchezar, Chestimir.

Një burrë mbi pavarësinë e dëshmitarit materiale të tilla si Sivoyar, Bozhedom, Volemir, Troyan, Jarun.

Tani le të flasim për ndarjen në shoqëri.

Emra sllavë për djem në lidhje me një segment të caktuar të shoqërisë

Kam përmendur se e gjithë shoqëria ishte e ndarë në 4 shtresa kryesore. Dhe të gjithë ishte vetëm një shtresë e shoqërisë, edhe pse gjatë jetës mund të shkojnë nga një në një tjetër.

Për shembull, në qoftë se një person ishte Knight (shtresë e intelektualëve) dhe bëri një vepër të keqe - kjo dënohen ata që të zvogëlojë në pozitën më të ulët. Po, njeriu u bë një punëtor i cili ka shërbyer të gjithëve. Ose, për shembull, nëse një fshatrat e familjes (tregtarët dhe artizanët) fëmijë shpirtëror është i lindur - ai atribuohet shtresë klerin.

Pra, në qoftë se një person ishte duke punuar - ai ishte i dhënë emërtimin si pseudonime, të cilat afërsisht si: Bulba, bosht, veprim, Glazko, Zhadok, Hall, Lun, náměstí dhe të tjerët. Siç mund ta shikoni - disa pseudonime vetëm qesharake.

Por në qoftë se ka pasur një familje e artizanëve - emërtimit ajo dukej si e dëshiruar (një adhurim të cilit), Boris (në luftë të vazhdueshme), xhagajdar (i fortë mashkull Yang energji), të energjisë (një që ka), Hleb (do të thotë i fuqishëm ), Zlatan (ari), kor (ka qetë patundur).

Në këtë pikë mund të shohim dallimin në mes të fshatrave dhe madje në emër të punëtorëve. Nëse djali ishte në heronjtë e familjes - kjo murmuriti: Beloyar, fisnik, Velislav, Vyacheslav, Zahar, Svetopolk dhe shumë të tjerë.

Nëse ata e thirrën përsëri njeriun që i përkiste klerit - se ai është dhënë: Agni, Bilohubov, Bogdan, Bohuslav, Vedahor, zotëri, Zoreslav, Moliboga, Oleg, Alexander, Jaroslav Hvaliboh dhe të tjerët.

Me të gjitha më lart ju mund të shihni se çdo - se ekziston në shoqërinë tonë, dhe çfarë - nuk ka. Kjo sugjeron se edhe një fëmijë nuk është duke bërë thirrje emrat tanë - ne jemi, në një kuptim, të ndërpresë marrëdhëniet e tij me të hollë egregor racës sonë.

Në çdo rast, në qoftë se ju kërkuar të dini tani se ka emra sllavë për djem - ju mund të shkarkoni librin ketu: narod.ru/disk/38728374001/imena.doc.html (kopje dhe ngjitur në shiritin e adresës).