Çfarë duhet të jetë kolesterolit normë në gratë


Miq, sot po diskutojmë një element si normë kolesterolit në gratë varet nga mosha.

Prandaj, ju nuk mund të them vetëm kaq që trupi i femrës është lloj i - që numri të caktuar.

Ky numër, - së pari, siç e thashë, do të jenë të ndryshme për vajzat dhe gratë të rritet deri në moshë, sikur trupi mbetet i njëjtë, por pak më ndryshe metabolizmin.

Në - Së dyti, ka 2 lloje të kolesterolit. Ky lloj i peshës së lartë dhe të ulët molekulare. Kjo është më pak e ulët, dhe në artikuj të tjerë. Unë mendoj se në fund të këtë post unë do të ndajnë me ju lidhje të dobishme, siç shkruhet në subjektin e 10 neneve të tjera.

Oh, dhe së treti, niveli i një personi të shëndetshëm dhe nivelin e një gruaje shtatzënë apo probleme me sistemin e zemrës duhet të jenë të ndryshme.

Në të vërtetë, le të gjithë në rregull.

Shkalla Kolesteroli në gratë


Unë dua për t'ju tërhequr vërejtjen se nëse pas lexuar këtë artikull ju nuk do të gjeni për veten e tyre se sasia e informacionit që ata donin - mos u shqetësoni. Fakti që ky subjekt ne do të flasin në artikullin e ardhshëm, unë do të ju jap kënaqësi (lidhja do të përfundojë deri në masën e shkrimit):

Nivelet e kolesterolit: Part 2, Pjesa 3 e më shumë

Si për të ulur kolesterolin?

Niveli Rreth lejueshme të kreatininës dhe nenit 3 të zgjerimit dhe

Nëse kreatininës rritur, pjesë 1 dhe pjesa 2

Rreth eritrociteve

Rreth shënuesve tumor

Dhe duhet të përsëris faktin se kolesterolit vetë - nuk është gjithmonë një gjë e keqe, sepse ajo është edhe organizmi ynë. Mos harroni vetëm një. Ulët kolesterolit molekular (LDL) - është, në një kuptim, e keqe, dhe molekulare të lartë (HDL) - "i mirë" dhe e domosdoshme. Megjithëse ata të dy kanë nevojë për një të tillë.

Gjë e keqe është kur niveli i tyre shumë i lartë. Pra, vajzat fëmijë dhe deri në 1 vit, vlera mesatare e të Lartë duhet të jetë rreth 80-90 mg për litër të gjakut (për të ulët-në zonën 40, por jo më shumë se 60).

Ajo duhet të mbahet mend se vlera maksimale e lartë nuk është më shumë se 170 mg (HDL).

Megjithatë, për shkak të faktit se dietë e fëmijës përbëhet prej qumështit të gjirit - kjo nuk ka kuptim për t'u shqetësuar rreth të tepërta ose rënie vlerave. Nëse nëna nuk pi duhan dhe nuk pini gjatë periudhës ushqyerit - atëherë çdo gjë do të jetë mirë. Tani vajza të moshës, dhe deri në 12 vjet. Ata janë normë pak më të lartë dhe mesatare nuk duhet të jetë më e lartë se 110-120 (50 për LDL) miligram për litër të gjakut.

Vlera maksimale nuk duhet të jetë më shumë se 200. Por tani, për shkak të faktit që prindërit të tregojnë shqetësim të tepruar për fëmijët e tyre - ata, në injorancë, të ushqyer atyre mjaft mish, dhe t'u japim të hanë gjithçka që hanë në parim, trupi i fëmijës mund të jetë.

Këto janë patate të skuqura, biskota dhe budallallëqe të tjera.

- Për këtë vajzë në moshë të re mund të merrni probleme serioze të mëlçisë, kardio - vaskulare e sistemit dhe të pësojë sëmundje të tjera serioze. Duke shkuar më tej, unë do të thonë se shkalla e vajzat adoleshente dhe deri në 18 vjet praktikisht i pandryshuar. Vlera mesatare nuk duhet të kalojë 120-130 mg.

Me 20 vjeç dhe 40 vjet, norma është, për low-- 150; për MACROMOLECULAR - 55 mg. Mbi 40 vjet e 60 Vlera duhet të jetë në - 160, dhe ato gra që janë mbi 60 vjet - normal është përmendur 170.

Një dispozitë për MACROMOLECULAR praktikisht identike dhe është 55-60 mg.

Por nëse vlerat tuaja - janë në fushën e 90-100, nuk ka asnjë arsye për panik. Kjo është gjithashtu e mirë. Në përgjithësi, në bazë të njohurive që shkalla e kolesterolit në gratë - ajo do të jetë më e lehtë për të monitoruar shëndetin tuaj

PS: për më shumë informacion, unë rekomandoj shikuar këtë video: