Çfarë duhet të vlerësoni nivele ESR


Në artikullin e sotëm ne do të vazhdojmë të flasim për atë që duhet të jetë në nivele ESR normë.

Dhe ne do të vazhdojmë sepse, fjalë për fjalë, dje filloi temën e përgjithshme të "ESR Gjakut", e cila do të rezultojë në disa nene të vlefshme që do të përqëndrohet në atë që - këtë çështje të veçantë.

Kështu, në bisedë tonë të fundit, ne kemi parë një hapësirë ​​që dëmtojnë fëmijët dhe adoleshentët.

Dhe tani, siç ka premtuar, ne do të vazhdojmë që të merren me këto shifra duhet të jetë në të rriturit dhe në njerëzit mbi 60 vjet.

Çfarë normë nivelet ESR konsiderohet i pranueshëm

Nëse ju tashmë e formuar plotësisht organizëm - që norma sedimentimi kufijtë eritrociteve të jetë më e mira për ju janë në rangun e 8-18 mm / h.


Megjithatë, dikush duhet të marrin në konsideratë faktin se vlera burrat duhet të jetë një, dhe për gratë - të ndryshme.

Pra, të jetë jashtëzakonisht i saktë - se një tregues i mirë i një trupi të shëndetshëm mashkullor është - 8 - 16 mm / h. Në qoftë se ne po flasim për mesataren normale, grua, të shëndetshëm - kjo shifër mund të jetë 10 deri në 20 mm / h. Tani, duhet të ju them se kjo është rreth. Tani ndajnë devijim nga gamë të pranuar normal sipas kategorive apo faza.

Për shembull, nëse ju jeni në rregull dhe të performancës përtej kuadrit të shënuar nga disa njësi - ju takojnë shkallës së parë.

Kjo do të thotë që ju keni më shumë - ose më pak gjendjen normale të gjakut dhe të gjitha qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut dhe treguesit e tjerë janë brenda lejueshëm. Në qoftë se ju flisni rreth 2 fazë - njerëz që tejkalojnë sipër përmendura 15 të - 30 njësi.

Nëse analiza tregoi një rritje prej 15-30 njësi - kjo tregon se ju keni filluar trazirat microcirculatory dhe qelizat e kuqe të gjakut nuk janë aq të kryejnë funksionet e tyre. Ajo është e lidhur shpesh me sëmundje të cilët janë trajtuar më pak se një muaj. Ajo mund të jetë infeksione të ftohtë, apo të ndryshme që nuk ndikojnë në jetën tuaj.

Nëse koha të fillojnë për të korrigjuar situatën - çdo gjë do të jetë mirë pas një kohe të shkurtër.

Nëse, megjithatë, shifrat tuaja janë të ndryshme nga normale 30 - 60 njësi (për shembull, Juaj ESR 40 ) - Kjo tregon një mosfunksionim serioz të qelizave të kuqe të gjakut, të cilat mund të çojnë në pasoja serioze.

Po, ajo mund të ndikojë seriozisht muajt e gjatë gjendjen e përgjithshme të shëndetit tuaj dhe të dëmtojë disa organe.

Për shembull, në qoftë se përsëri, ESR juaj 40 dhe më lart - kjo do të thotë se trupi juaj është një inflamacion ose ind zgjerim të rënda. Ajo mund edhe të jetë se ajo filloi të përparojë kancerin. Dhe shkalla e katërt është për ata që analizat treguan një devijim nga norma normale e më shumë se 60.

Në këtë analizë, burri e qartë se ai ka një problem serioz, siç mund të shihet në shëndet të plotë.

Shpesh, këto vlera mund të gjenden në ata që janë për momentin ka disa - sëmundjet kronike të lidhur me formimin e qelb në trup, si dhe prishjen e rëndë të indeve. Nëse ju thoni njerëzve të moshës mbi 55 vjeç për burrat vlera normale është - 12-20 mm / h.

Një normë e grave është edhe më e lartë - 14-25 mm / h. Ekziston edhe një fakt interesant. Nëse për shembull keni pasur fillimisht ESR 40, dhe pastaj, pasi trajtimi filloi të bjerë të paktën 5-7 njësi - kjo tregon një rrjedhje pozitive të rasteve.

Në përgjithësi, ju, mbi nivelet e normave tuaja ESR mund të lehtë të ndryshojnë nga këto numra, që nga secili organ është unik.