Çfarë normë ESR është e pranueshme për një person i shëndoshë


Miqtë e këtij neni, i cili do të jepet informacion të detajuar në lidhje me atë duhet të jetë normë ESR fillon analizën tonë të hollësishëm të kësaj çështjeje.

Dhe, që nga shumë pika të veçanta të interesit lidhur me këto rregulla duhet të jetë veçmas për gratë, për fëmijët, për të moshuarit, etj - Të gjitha këto pyetje do të jetë e shkruar në disa artikuj, të cilat ju do të gjeni më poshtë.

Më parë, ajo duhet të thuhet për atë që do të na ndihmojë njohuri të rregullave të saj kur të shkojmë për t'u testuar.

Para së gjithash, kjo vlerë mund të na japë më shumë informacion të jetë e gjakut tonë.

Unë vetëm ju kujtoj se norma sedimentimi është i matur në milimetra në orë.

Dhe, në një analizë, ju mund të shihni pas hyrjes: 15 mm / h. Një shumë ose pak - tani të përpiqen për të gjetur. Edhe pse ndoshta ky informacion do të ndihmojë specialist të cilët në bazë të analizës mund të keni për të bërë konkluzione paraprake në lidhje me shëndetin tuaj.

Përndryshe, specialist mund të shihni vetëm proceset negative - vetëm fillon në trup. Për shembull, ka situata kur, pas disa parametrave të analizave (WBC, trombocitet ose diçka - diçka) janë të diskutueshme nga një specialist.

Në këtë rast, në qoftë se ju shikoni në normën sedimentation eritrociteve dhe krahasojnë atë me parametra të tjera të gjakut - mund të përcaktojnë më me saktësi anomalitë në trup.


Sidomos në qoftë se analiza është kryer nga Westergren, konkluzionet në lidhje me devijimet janë më të sakta dhe të ndihmojë në analizën e mëtejshme të sëmundjes.

Çfarë duhet të jetë normë në ESR njerëzore

Unë mendoj se do të ishte e mençur nëse ne raspishut performancën në disa histori, nga lindja deri në moshën e vjetër. Fakti që në jetën e njeriut, në trupin tonë po ndryshon vazhdimisht, dhe gjaku ynë gjithashtu nuk është përjashtim. Dhe ajo që është konsideruar e mirë për një njeri të moshës 25 vjet, nuk është gjithmonë kështu për një adoleshent apo i moshuar. Pra, këtu është informacioni është i strukturuar në raftet për ata që janë të interesuar në atë që - këtë temë të veçantë:

çfarë duhet të jetë normë ESR: Part 2, dhe amendamentet - Pjesa 3

që të jetë niveli në gratë veçmas te fëmijët

Çfarë nëse ESR rritur

shumë më tepër janë të interesuar në:

amylase, nivelet amilazë pranueshme, dhe në disa raste ajo është rritur

Nivelet e acidit urinës

Po, njerëzit në një moshë të re do të jetë gjithmonë më e ulët se të parëve. Për më tepër, niveli i trupit të femrës tepër do të jetë gjithmonë më i lartë sesa për burrat.

Për shembull, në qoftë se ne po flasim për fëmijët, në varësi të normës ESR moshë secili prej tyre është i ndryshëm. Pra, kur është fjala për të sapolindur - ata mund të vërehet tregues, të nivelit 0 - 2 milimetra në orë.

Pra, nëse ju të gjeni një rekord të fëmijës tuaj të tilla si figura 1 mm / vit - rreth për panik. Në anën tjetër, nëse niveli është 2,5 mm / vit - nuk është me vlerë panicking. Newborn është konsideruar gjithashtu një tregues i mirë. Këto vlera të rëndësishme për ata fëmijë që nuk kanë arritur moshën e 1 muaj. Më tej, të njëjtat parametra ndryshojnë lart. Kjo vlen për të dy djemtë dhe vajzat.

Në përgjithësi, ne këshillojmë për të lexuar një artikull në lidhje NSh-në fëmijë. Duke folur për fëmijët më të vjetër - të rinj, vlerat janë të afërt me ato të të rriturve. Po, adoleshencë 16-17 vjeç, është konsideruar si një pjesë e mirë tregues nga 6 në 10 mm / h.

Kështu, në adoleshencë duhet veçmas të marrë parasysh nivelin e djemve dhe vajzave. Por kjo ne gjithashtu analizohet në detaje në artikullin referuar dhashë më lart. Nëse tha i organizmit formuar plotësisht pas 20 - 22 vjeç - janë tregues do të jetë e njëjtë si për çdo të rritur, deri në 55 - 60 vjeç. Por ne do të diskutuar në artikullin e ardhshëm, i quajtur normë nivelet ESR.