Çfarë është kultura e të shëndetshme të jetesës në kokën tuaj


Varësisht se si e zhvilluar mendjen e njeriut, kështu që ai i zhvilluar dhe e një jetese të shëndetshme .

Nëse e marrim totalin - që njerëzit mund të ndahet në 3 kategori sipas mënyrës se si ata e perceptojnë botën dhe se si ata ndërveprojnë me të.

Lloji i parë i njerëzve - njerëzit që janë të hapur për botën dhe vazhdimisht përpiqen për të mësuar shekuj e tij i rregullave të përcaktuara dhe ligjet.

Njerëz të tillë mund të quhet i mirë. Individët e tillë e një jetese të shëndetshme është e lartë dhe ne gjithashtu duhet të përpiqemi që të jetë kështu. Çfarë e bën kultura është në nivel të lartë?

Kjo do të thotë se perspektiva e tyre vlen për të gjitha fushat e jetës.

Për shembull, të zhvillohet dhe të kushteve të jetesës. Në një njeri i mëshirshëm është për të kuptuar se jeta është e mirë në natyrë, pasi nuk është një mjedis i mirë i pastër dhe ekologji.

Ai e kupton që jetojnë në qytet - një ndjenjë e vuajtjeve të vazhdueshëm - e ekspozimit të vazhdueshëm toksike dhe faktorë të tjerë negative. Në strehim në një person të tillë gjithmonë do të jetë aq shumë gjëra - që duhet AH jeta.

Në raste të tilla të strehimit nuk do të jetë i zënë çdo junk. Gjithashtu, njerëzit hirshme të kuptuar se si për të ngrënë, për të qenë korrekt rutinë e përditshme, si të punojnë dhe relaksohuni.

Me një fjalë - ai gjithmonë kultivuar një mënyrë jetese të shëndetshme.


Nuk është një tjetër lloj i njerëzve që jetojnë kultura e të cilit i shëndetshëm është më e ulët se sa llojin e parë. Një person që i takon kësaj specie ka tendencë të jetë më mirë në të gjitha.

Makinë coolest, shtëpi më e mirë se fqinjët e tyre për të jetuar në zemër të qendrës të një qytet të madh, është kryeqyteti i dëshirueshëm për të marrë pjesë vetëm vende VIP, etj Të gjitha është e mirë, vetëm objektit të tilla nga ndonjë person të bëhet e vështirë për të jetuar.

Kjo reflektohet në faktin se ai është vazhdimisht shqetësuese dhe shpenzon forcat e tij që vazhdimisht eksploron se çfarë tjetër që ju mund të blejnë apo të bëjë që të jetë edhe steeper se të tjerët.

Si rezultat i të menduarit të vazhdueshme në këtë drejtim, një person i tillë nuk mund të duhet të relaksoheni dhe mendja e tij fillon të shfaqet.

Si rezultat - 30-40 vjet, këto "cool" të fillojnë të zhvillojnë nervozizëm të tepruar, stresi shpeshta, depresioni, problemet me sistemin nervor.

Po, kjo është pak e freskët ishte, por, për çfarë dhe çfarë përpjekje? Ku është qëndrim i shëndetshëm ndaj jetës, unë nuk mund të shoh. Së fundi, lloji i tretë, të kuptuarit e të cilit e ushqim të shëndetshëm dhe një qëndrim të shëndoshë ndaj tij është pothuajse nuk ekzistojnë.

Këta njerëz jetojnë ku ai mund, ha atë shumë dhe nuk merrni zgjidhet. Në këtë lloj të njerëzve nuk duan të pikturoj shumë, sepse ju vetë mund të imagjinohet që njerëzit të prirur për alkool, kurvërinë dhe manifestimeve të tjera nytsym.

Me pak fjalë, ata jetojnë në injorancë të plotë. Përfundimi mund të bëjë të mëposhtme.

Mendoni se cila nga llojet e përmendura më sipër të një jetese të shëndetshme është në kokën tuaj? Dhe e dyta - për të cilën ju doni të kërkoni të menduarit? Unë shpresoj se gjithkush e kupton se përfitojnë vetëm do të tregojë dhemshurinë për opinion. Në çdo rast, shkruani komentet dhe të shohin një film funny në lidhje me gjyshen: