Çfarë është normë fëmijë ESR


Për disa nënave, shkalla e NSh-së në fëmijë - një çështje e ditës në mënyrë që ata ishin ulur për orë të tëra në kërkim në internet për përgjigjen e dëshiruar.

Kjo nuk është befasuese, sepse kur fëmija juaj ESR 40 apo edhe më të larta, e cila është mjaft nivele të larta - aty nuk ka shaka, sepse ajo është e nevojshme për të shpëtuar situatën.

Prandaj, në këtë artikull ne do të përpiqemi për të pikturuar shifrat që janë të ligjshëm për grupmoshave të ndryshme të fëmijëve.

Gjithashtu, ne përpiqemi për të gjetur se çfarë mund të jetë para provokuar hedhje të mprehta të këtij treguesi lart ose poshtë.

Dhe ne fillim, me sa duket me të sapolindur. Nga rruga, mos harroni se si në artikull mbi normale ESR, ne kemi punuar me atyre treguesve që duhet të jenë në foshnje më pak se 1 muaj.

Duhet të kujtojmë se norma e eritrociteve sedimentimit ndryshon në varg nga 0 ne 2 mm / h. Më pak për 2,5.

Çdo analizë që bie në këtë varg do të jetë e mirë. Tani, le të raspishut rregulla të hollësishme që të jenë të ligjshëm për secilin, individ, grup.

Çfarë duhet të jetë normë fëmijë ESR


Nëse fëmija u kthye 1 muaj - kjo është konsideruar si një nivel i mirë i 2 - 3. mm / h. Megjithatë, me zhvillimin e fëmijës deri në 6 muaj, kjo vlerë gradualisht rritet. Po, deri në 6 muaj të jetës, në qoftë se një test shtesë gjakut - niveli nuk duhet të kalojë 6 mm / h. Por gjithashtu, dhe nuk duhet të bjerë nën 2 mm / orë.

Siç mund ta shikoni, është optimale - 3 - 4. Edhe pse, në të gjitha ka përjashtime, që prej trupit tonë është e ndryshme. Për shembull, në qoftë se të gjitha parametrat e tjera të gjakut janë të mira, por kjo do të jenë të ekzagjeruara pak apo nënvlerësuar - kjo mund të jetë një fenomen i përkohshëm, nuk kërcënon shëndetin e përgjithshëm.

Nëse keni gjetur një nivel të 40 si NSh apo afër se - është shprehur probleme me trup, të cilat mund edhe të ndikojnë në jetëgjatësinë e përgjithshme të jetës. Dhe edhe 15 mm / h - një shkak për shqetësim. Midis 6 muaj dhe një viti të zhvillimit - niveli pak do të rritet përsëri, dhe përfundimisht ajo duhet të jetë brenda 4-7 mm / h.

Nëse shifrat janë më shumë se 10 përpjetë - kjo mund të thotë se trupi i foshnjës janë inflamacion apo infeksion është serioze. Në këtë pikë është e nevojshme për të parë në një vlerë të veçantë. Devijimet e vogla tregojnë infeksion ose inflamacion, i cili edhe mund të shërohet për 1 javë apo 2 maksimum.

Nëse shifrat tejkalojnë normën e 20 - 30 njësive - ajo flet atyre sëmundjeve që mund të trajtohen dhe të 2 dhe 3 muaj. Me një nivel të tillë garë, ne kemi nevojë për një analizë shumë të kujdesshëm, jo ​​vetëm të gjakut. Nga rruga, në mënyrë që të bëjë të qartë se çfarë mund të shkaktojë nivel të tillë hedhje - ju mund të lexoni një artikull mbi subjektin e rritur ESR.

Më shumë e rekomanduar për të rishikuar rregullat në një artikull në lidhje me gratë. Duke folur të fëmijëve të moshës 1 deri në 2 vjet - duhet të bazohet në vlerën - 5-7 mm / h. Duke filluar nga 2 - vjeç dhe deri në 8 vjet - një 7 - 8 mm / h. Dhe 8-16 vjet - mund të bazohet në numra - 8 - 12 mm.

Megjithatë, ne duhet të kujtojmë se ne nuk duhet të jetë fanatik dhe vazhdimisht të bëjë analizat e gjakut për të qelizave të bardha të gjakut, trombocitet, etj, në qoftë se shëndetin tuaj në pasardhësit të mirë. Dhe, përsëri, përsëri, se shkalla e NSh-së në fëmijët, dhe në mënyrë specifike në pasardhësit tuaj mund pak - pak më të ndryshme se sa vlerat e mësipërme, që nga të gjithë individualisht.