Si ju nuk e dini se pronat e dobishme irhy


Në praktikë, të përballur me faktin se rreth Pronat e dobishme irhy më shumë - më pak është i njohur vetëm për banorët e rajoneve veriore të ish-Bashkimit Sovjetik.

Në rajone të tjera, gjithashtu, e di, por në një shkallë më të vogël.

Dhe, që nga kokrra të kuqe ka një shumëllojshmëri mjaft të madhe të substancave të dobishme për të njeriut dhe komponimet - një mëkat jo për të folur për këtë fabrikë.

Natyrisht, ne e prek në përbërjen e tij kimike dhe efektet kurative të prekjen dhe aftësinë për të parandaluar sëmundjet.

Pronat e dobishme irhy në Biokimisë

Ju ndoshta e kuptojnë se përfitimi më i madh nga bima, sidomos frutat, ju mund të merrni në qoftë se ata hanë të freskëta.


Rasti ynë nuk është përjashtim.

Nëse, për shembull, tha i glukozës dhe fruktoza, që mund të shpejt të mbushur energjinë tonë - në përgjithësi, nuk është e shtypur e tyre deri në 12%. Nëse tha i proteinave - këtu ai mezi - mezi rekrutuar 1%. Dhe po, ajo është e fruta mjaft e holluar me ujë.

Megjithatë, kjo nuk ndikon në cilësitë e tyre pozitive. Në qoftë se ju thonë se ajo është në shije - atë - për një përmbajtje të vogël të acideve, ndjerë shije pak kosi. Por kjo nuk është aq i fortë, sa janë pa zë të shije e sheqerit, duke e zëvendësuar atë më të ëmbël.

Një tjetër rekomandim. Pronat më të dobishme janë irhy kur bleni apo nuk këpusin disa manaferrat, dhe me një degëz.

Është e qartë se prapa ju keni për të lënë në degët e bimëve, kështu që ajo nuk është e humbur.

Por të përpiqet për të këpus një mënyrë apo të marrë të tilla që një modë e vogël ende ishte. Kjo ju lejon të ruani irhu më të gjatë dhe ngadalëson humbjen e shpejtë të elementeve të rëndësishme për ne. Duke folur e vitaminave - më e theksuar këtu është grupi A dhe R.

Pasi ato janë të dobishme për trupin tonë dhe proceset do të diskutohet më poshtë.

Dhe kjo është ajo që unë dua të përmend tani - kështu që është një furnizim adekuat të jodit, i cili është veçanërisht e dobishme për shumicën e grave.

Është e dobishme për gratë sepse statistikisht, sëmundje tiroide është më shumë i zakonshëm në gratë.

Megjithatë, mungesa e jodit - kjo nuk është arsyeja kryesore. Por ne pak devijuar nga tema. Le të flasim për pronat e shërimit.

Pronat e dobishme irhy në aspektin mjekësor

Shumë mirë duke treguar këtë kokrra të kuqe është në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve që lidhen veçanërisht me funksionimin normal të sistemit të zemrës dhe enëve të gjakut. Për shembull, në qoftë se ju nuk keni dëgjuar për një lidhje të tillë që kumarin - dhe kur them se ata mund të parandalojë zhvillimin e clots në enët e gjakut dhe kapilarët personi.

Kjo është për shkak të komponimeve të përmendura më lart, dhe me ta, dhe komponimet e tilla si sitosterol, që ndikojnë në gjak, e cila është më shumë fluide dhe likuid.

Gjithashtu, të jetë i sigurt se është me vlerë të përmendet efekt rinovimin.

On - sasi të madhe të antioksidantë që janë përshkuar thjesht me këtë kokrra të kuqe - Ju mund të ngadalësojnë proceset oksidimi në trupin tuaj. Kështu, ju do të rezistojë trupin plakjes.

Nëse ju them sistemin tonë të tretjes - ka edhe një lajm i mirë. Po, manaferrat yndyrë dhe komponimet janë quajtur flavanols - shumë mirë ndikojë në punën e zorrëve dhe aftësinë e saj për të absorbuar më shumë i vjen ushqim.

Plus, për ata që duan të humbin peshë ose vetëm të sjellë mbi kolesterolit të akumuluar - mund të sigurtë të ligët në manaferrat irhy.

Bazuar në faktin se pronat e dobishme irhy përshkruar më lart - Unë ju rekomandojmë që të paktën të përpiqet të shijojnë frytet e kësaj bime. Edhe pse më i mirë - është që të shtoni ato në listën tuaj të ushqimeve.