Si unë rekomandoj duke ngrënë ushqime përmbajnë selen


Si ju do të kujtohet nga neni tonë të fundit, kemi biseduar për ku ushqime përmbajnë selen, u tha se Brazili arra, kokosit dhe gruri janë të pasura me këtë mineral.

Por unë mendoj se ju do të jetë shumë më e dobishme të dini për ushqimin që është në dispozicion dhe një që gjithmonë mund të përfshijnë ushqimet tuaja.

Gjithashtu, ata që janë për herë të parë në këtë blog di që ne nuk e konsiderojmë ushqimin e kafshëve si një burim i selen, për shkak të faktit se asimilimi i tij i ushqimit të tillë shumë, shumë të pakta.

Në përgjithësi, unë ju rekomandojmë të lexoni postin e mëparshëm, sepse aty ne tërësisht shpërbërë normën e përditshme dhe rëndësinë e këtij elementi gjurmë.

E pra, tani, për shkak të produkteve të veçanta.

Produkte që përmbajnë selen


Vakt tjetër, që ne më shumë - më pak të gatshme në dispozicion - një farë luledielli. Ata rekomandojnë marrjen e papërpunuara, peeled dhe vetëm hanë në kohën e drekës. Që nga ato përmbajnë rreth 45-50 miligram - është edhe pak më e madhe se ajo e grurit.

Kështu, të hahet vetëm 100 gram fara të papërpunuara - ju të merrni më shumë dhe elemente dhe vitamina të tilla si zink, magnez, vitaminë E, vitamina B dhe komponimet e tjera gjurmë. Rreth të njëjtat rezervat janë dhe fistikë. Prandaj, për një ndryshim të ushqimit tuaj mund të ligët në dhe fistikë. Megjithatë, nëse ju hani ato shpesh - ajo ndoshta do të jetë një fryrje pak në xhepat e konsumatorëve.

E pra, në çdo rast, do të dinë se ata janë gjithashtu të dobishme. Furnizuesit shumë të mirë të selen është hikërror dhe oriz qull. Po, çdo 100 gram hikërror përmbajnë rreth 20-25% të normës së kërkuar ditore. Rajs përmban rreth 15%. Në të njëjtën kohë. Ekziston edhe një rekomandim. Ajo do të jetë shumë më e shëndetshme për të ngrënë hikërror ngjyhet. Për ta bërë këtë, ju duhet të gjeni një hikërror gjelbër (siç është quajtur shpesh) dhe thith atë në ujë.

Kjo është një hikërror i tillë shënoi mund të merrni 20-25%. Nëse kjo vlim - numri i komponentëve të marra bie për 10 herë, nëse jo më shumë. Prandaj, hikërror zier do të përfshijë jo 25% e normal, dhe vetëm 2% - 3%.

Dallimi, siç e shihni, i madh. Gjithashtu, ju mund të shtoni në dietë dhe bollgur qull.

Edhe pse ata nuk janë të gjithë si, por shumë të dobishme. Megjithatë, unë rekomandoj duke shtuar për tu fasule dietë, bishtaja, bizele, chickpeas. Chickpeas dhe bizele të njoma të preferuar, si ata janë të sigurt për të ngrënë formë të freskët dhe të papërpunuara. E pra, mirë, të ushqyerit tonë domosdoshmërisht të përfshijë një shumë maksimale prej fruta, perime dhe shumë gjelbërim.

Rastësisht, më e gjelbër është në tavolinën tuaj - më mirë për të gjithë trupin tuaj dhe shëndetin tuaj në përgjithësi. Sigurisht, pajtohen me faktin se të gjitha frutat dhe perimet të tilla si selen mineral pak.

Megjithatë, të gjitha herbs, perime, fruta, kontribuojnë në faktin se ky asimilim mineral i ushqimeve të tjera do të rritet. Po, ju mund të hani kajsi, ullinj, fruta të thata, dhe më shumë.

Gjithashtu, unë dua të them se ju nuk duhet të merrni shumë frikë nga selen tepërt. Sot, për shkak të faktit se ne jemi të hahet ushqim më pak të freskët selen tepërt - Një fenomen i rrallë. Në çdo rast ju vazhdimisht do të rrotullohen ushqime përmbajnë selen - të gjitha do të jetë mirë.