Si e vlerësoni duhet të jetë amylase gjak


Miqtë, siç premtoi më parë, tani konsiderojnë se kjo duhet të jetë amylase gjak normë për çdo person në varësi të situatave të veçanta.

Dhe, nuk e fsheh se edhe pse këtë enzimë dhe të prodhuara në gjëndrat e pështymës tona dhe të pankreasit në mënyrë që të merrni në sistemin e tretjes, megjithatë, rënie e në sistemin e qarkullimit të gjakut.

Është e qartë se për një analizë të plotë të amylase pështymës matur si S - lloji dhe pankreasit P - tipit.

Dhe marrëdhëniet e tyre duhet të plotësojnë kuadër të caktuar. Por sa është e pranueshme për ne? Në fakt, ne tani të përpiqen dhe për të gjetur jashtë.

Amylase normal të gjakut

Para se të shikojmë përtej që konsiderohet normal për një të njeriut - veçanërisht, unë ju dua diçka - çfarë për të thënë.


Po, ju mund të keni atë të gjithë të drejtë me prodhimin e këtij enzimë dhe pankreasit dhe gjëndrat e pështymës ju do të gjithë shumë dhe. Megjithatë, për shkak të faktit se ju jeni të emëruar - droga - ju mund të rritet amylase.

Prandaj, pas, para se të regjistrohen drejtpërdrejt për analiza - përsëri, vetëm në rast, të konsultohet me një specialist në lidhje me ndikimin e drogës në rezultatet e ardhshme. Gjithashtu, kontrolloni dhe faktorë të tjerë që mund të ndikojnë rezultatet e shtrembërim.

Tani, ne të vazhdojë në këtë temë. Kur shikohet në mënyrë kronologjike, filloni me të sapolindur.

Ata do të jenë të nivelit 5-65 U / l. Kjo eshte rasti i një enzimë prodhuar nga pankreasi. Duke folur për enzimë S - lloj - që vlera e tij normale - 2 herë më pak se ajo që ne e identifikuar më sipër.

Por ajo është duke folur për ato foshnje që nuk kanë mbushur ende moshën e një jave. Pas një jave të jetës, foshnja në figurën fillon të rritet ndjeshëm. Megjithatë, po të kemi parasysh në trupin e femrës dhe femër, pa marrë parasysh gjininë, këtë enzimë, por sasia do të jetë e njëjta nuk mund të thuhet për rregullat ESR.

Në qoftë se ju flisni me të rriturit - është deri në 50 vjet, shpesh nga njerëz rreth të njëjtën sasi të amylase.

Prandaj, në qoftë se ne po flasim për një enzimë të prodhuar nga gjëndra e pështymës - performancë të mirë janë: 25-110 U / L.

Në qoftë se ne po flasim për enzimë që prodhon pankreasit - vlera e saj është edhe më e vogël se rreth 2 herë. Treguesit Pra, janë konsideruar të mira (për P - tipit) - 0 dhe deri në 50 U / l. Sa për ata që mosha e të cilit ka kaluar tashmë shenjën e 50 - duhet të dinë se vlera normale do të rritet pak kur krahasohet me moshë mesatare njeri.

Pra, për ata mbi 50 janë vlera të pranueshme S - lloj në 30-130 U / L. Dhe e mallrave pankreasit - 5-60 d / l.

Nëse ju testet tregojnë një numër shumë të vogël - ndoshta që ju keni nuk është prodhimi i mirë mjaft e enzimeve ndihmon tretjen e ushqimit.

Një faktor tjetër mund të jetë performanca metabolike ose i paplotë. Në çdo rast, në qoftë se ne të konsiderojmë nga ana tjetër, Korniza e tepërt të përcaktuara në 1,5-2 herë nuk është për të thënë se vendin tuaj në njësinë e kujdesit intensiv.

Nëse shkalla e amylase gjakut refuzuar fort - një shenjë që ju duhet për të analizuar me shumë kujdes organet fermentoobrazuyuschey.