Si të bëjnë dallimin midis substancave të dëmshme në ushqim


I vendosur për të bërë një njoftim të shkurtër, por shumë të dobishme, të shpalljes së substanca të dëmshme në ushqim .

Dhe të bëjë atë për ju përsëri rishikuar pikëpamjet e tyre mbi ato ushqime që ju blini.

Prandaj, ideja kryesore e shkrimit - për të ju jap një kuptim praktik se si të lexuar domethënien e çuditshme në shumë paketa.

Dhe këtu është gjëja e parë që unë dua të them - kjo është ajo që është në prodhimet industriale mund të gjenden jo vetëm substancave të dëmshme në ushqim, por edhe shtesa me origjinë shtazore.

Si një kuptim të drejtpërdrejtë dhe të qartë - të gjitha pjesët e kafshëve mund të gjenden në produkte të caktuara. Megjithatë, jo të gjithë prodhuesit e këtij shkrimi, por fakti mbetet.

Dhe nëse është kështu, atëherë ajo është shumë e rëndësishme sidomos për ata që e praktikojnë vegetarianism apo dietë ushqimore të papërpunuara për shumë muaj.

Sulmi në pikë. Nëse vëreni në paketën E 236, 237 ose 238 - ju e dini se një substancë që është nxjerrë nga muret e trupit. Vërtetë, parë - kjo është acid formik, dhe shtues të dytë dhe të tretë - ajo rrjedh natrium acid dhe kalcium.

Moving në. Nëse ju shikoni E 120 - E 129 - vini re se kjo nuk është asgjë, por një pigment të kuq që është prodhuar nga përpunimit të një lloj të veçantë të mete. Rastësisht E 132 gjithashtu vlen edhe për ata gjithashtu. Apo ky pigment ende mund të telefononi - carmine.


Rreth 160 E gjithashtu mund të jetë diçka - çfarë për të thënë. Kjo ngjyrë që mund të nxirren nga kafsha, dhe ndoshta nga bima. Megjithatë, prodhuesi nuk specifikon saktësisht cila. Prandaj, një produkt më të mirë vetëm vënë atë mënjanë.

Gjithashtu, në qoftë se ju i përmbushni një produkt xhelatinë - shumë të ngjarë se është bërë nga kockat e kafshëve riciklohen. Si ju bëni këtë? Dhe tani ju mund të sigurtë të xhelatinë gjenden në zhuytsi pelte më të madhe, krem ​​dhe produkte të tjera. Rastësisht, aditivëve mund të keni lexuar në lidhje me rreziqet e çamçakëz.

Sigurisht, ju duhet të jenë të vetëdijshëm se substancat e dëmshme në ushqim - nuk është vetëm ato të nxjerra nga kafshët. Ajo mund të sintetizohet thjesht në qeliza laboratorike apo edhe substancave të nxjerrë nga bimët.

Gjithsesi, thelbi i tyre është i njëjtë - një ndikim negativ në shëndetin tonë të përgjithshëm. Pra, në qoftë se ju jeni vetëm duke filluar për të mësuar një dietë të shëndetshme ose tashmë të vetëdijshëm për atë që është ushqim i dëmshëm dhe i dobishëm - ju ende do të jetë e dobishme të dinë në vijim.

Të tilla si shtues E 334 - këtij acidi, i cili vjen nga mbeturinat. Ajo është quajtur gjithashtu acid tartaric. Shpesh ajo madje ndërhyjnë me acid sulfurik. A E 335, 336 dhe 337 - ajo rrjedh.

Tani, megjithatë, ne nuk kemi shqyrtuar të gjitha substancave të dëmshme në ushqim, pasi ato janë shumë, shumë më tepër. Por edhe në qoftë se ju të filloni të studioni këto - atëherë ju filloni për të gërmoj nëpër libra në veten e tyre dhe të kuptojnë.

Ajo do të jetë shumë më e lehtë për të bërë. Dhe ju e dini se çfarë shtojcave?