Si Çikore zbuloi pronat e dobishme për të përmirësuar tretjen


Sot ne vazhdojmë të flasim për pronat e dobishme e çikore e cila kohët e fundit kemi filluar për të diskutuar.

Sigurisht, para se ne kemi identifikuar disa pika të rëndësishme në lidhje me këtë fabrikë dhe zbatimin e tij, por tani do të doja që edhe një herë të shikojmë në të, bazuar në mësimet e mësuara më parë.

Për shembull, në qoftë se unë të përshkruara më parë, ajo mund të përdoret për të shpërthyer dhe pije, ajo tani duhet të thuhet në lidhje me vlerën ushqyese.

Pra ...

Pronat e dobishme çikore

Siç thashë, gjethet dhe rrjedhin e bimëve mund të përdoret në mënyrë të sigurtë në ushqim. Për shembull, ajo është e rekomanduar për të shtuar një sallatë jeshile dhe enët tjera.


Mund të përdoret si dekorime shtesë të pjatave të ndryshme.

Kjo jo vetëm që do të sigurojë daljen e ushqimit të shijshëm, por edhe sjellë atyre disa hidhur - shije të mirë. Dhe ende, dhe rrjedhin dhe gjethet mund të zier me ushqimin kryesor në mënyrë që të sigurojë një shije të pazakontë.

Në thelb, ju mund të provoni veten, dhe rezultatet pastaj shkruani një koment. Nga rruga, kam harruar të them ju ... Kujtojnë se kam përmendur se më parë kemi biseduar për në çikore. Por për ju shumë mund të lexoni në lidhje me të - këtu është një artikull në lidhje me përfitimet dhe rreziqet e kësaj bime.

Dhe, pasi qëndruam mbi atë artikull mbi përdorimin e bimëve të thata si një çaj, tani, më shumë do të doja të ju them se ju vetë mund të bëni tinctures shërimit.

Po, ju mund të përdorni TEAS bimor për të përmirësuar tretje tuaj.

Për shembull, ju mund të blej një copë gjethe të thata dhe rrënjët, dhe pastaj i hedh ujë të vluar, ose vlim në proporcione të sakta. Nëse ju doni të përmirësuar tretje - mund të marrë rreth dy lugë rrënjë të thata, lë dhe rrjedh.

Kështu, është e nevojshme që rrënjët të thata ishte një lugë gjelle nga pjesët e thara dhe ajrore duhet gjithashtu të jetë një lugë gjelle. E gjithë kjo përzierje, dhe të shtoni një tenxhere të vogël ose enë tjetër në të cilën ajo do të jetë ujë të nxehtë (uji duhet të jetë 200 - 250 gramë).

Pastaj, të sjellë të gjithë çështjen në një çiban, dhe zierje për ngrohje të ulët për gjysmë ore.

Unë shpresoj se është mësimi i qartë sa duhet. Nëse jo, shkruani pyetje në komente. Pastaj, supë që rezulton duhet të thahet dhe ju mund të filloni ta përdorni atë.

E vetmja gjë për të kujtuar është se ju duhet të marrë 30-40 minuta para ngrënies, në një shumë prej 60-80 gram. Kjo duhet të jetë 2 - 3 herë në ditë, kështu që çdo ditë për një muaj. Gjithashtu, ajo do të jetë shumë më mirë në qoftë se përveç kësaj ju do të përdorni dhe bimë të tjera mjekësore që do të përforcojnë vetëm njëri-tjetrin. Sigurisht, çdo gjë duhet të jetë në standardet e arsyeshme pa fanatizëm.

Megjithatë ju doni të thoni se në përmasa të ndryshme dhe në çikore konsumi prona të ndryshme të dobishme tregon edhe trajtimin (profilaksive) problemet e kardio - vaskulare të sistemit.

Gjithashtu, është gjetur efekte të dobishme për të mëlçisë, sistemit urinar, dhe kjo është e rëndësishme për disa vajzave, si një mënyrë të natyrshme për të humbur peshë.

PS: Unë do të jem i kënaqur të shoh përsëri në faqet e