Si dhe çfarë kohë ajo është e rekomanduar për të ngrënë perime


Si në artikullin e mëparshëm ku ne çmontuar jo vetëm perime, fruta dhe madje edhe ne identifikuar shumë pak çështje - tani do të donte të vazhdonte.

Për ata prej jush që nuk janë të njohur me emërimin, unë do të doja të ju kujtoj se ne kemi shikuar në pyetjen e ushqimit si të caktuar të freskët mund të ndikojë në trupin tonë.

Ne kemi gjetur se përmes zgjedhjen e duhur të dietës mund të përballen më mirë me bilancin e temperaturës së trupit në stinët e ndryshme dhe madje edhe disa aspekte të tjera.

Nëse doli se ju nuk jeni të njohur me emërimin - unë rekomandoj gatim këtu. Tani ne do të donim më shumë detaje dhe më shumë detaje për të zhvilluar temën tonë.

Si për të ngrënë perime në kohë të ndryshme


Për shembull, në bazë të të njëjtit Ayurveda, ka ashtuquajturi ushqim në sezon. Kjo është për shkak të faktit se absolutisht çdo produkt ka aromë e saj unik. Një hidhur apo shumë i lagësht, thekshëm, etj Dhe organet tona në stinët e ndryshme, për ushqim më optimale kërkojnë shijet e ndryshme.

Për shembull, në qoftë se ne po flasim për vjeshtë - ajo është e rekomanduar për të ngrënë ushqime dhe salads të bëjë me faktin se një shije e kripur apo shije astringent natyral. Kur është fjala për dimër - atje ne përshtatet më të njëjtat shije të hidhur rrepkë, daikon dhe të tjerët.

Gjithashtu, në dimër ju mund të përdorni perime me një aromë të thekshëm.

Si për sezonin pranverë - që rekomandimet për përdorimin e njëjtë si thekshëm dhe të thartë. Thekshëm pranverë duhet të përfshijë të njëjtat radishes. Dhe acid përfshijnë panxhar, kungull i njomë rinj, karrota, lakër, turnips, dhe të tjerët.

Në qoftë se ju thonë verë - ka rekomanduar për të ngrënë vetëm perime, të cilat kanë një shije të ëmbël. Kjo domate, edhe pse unë do të marrë përsipër manave dhe madje edhe perime, karrota, dhe trangujve, dhe piper zile, etj

Por jo vetëm që është pika e tërë. Nuk është një tjetër aspekt shumë i rëndësishëm që ne duhet të mbani mend ju. Ajo është e bazuar në faktin se çdo gjë është e dëshirueshme për të ngrënë perime të ruajtura në mënyrë rigoroze për ta.

Kjo është shumë e shumë për shkak të faktit se shumica e energjisë kishin ngrënë gjatë maturimit të tyre. Ka nga ata që më së shumti kanë tendencë për të marrë energji pikërisht delikate të muajit, dhe ka nga ata që e marrin atë nga dielli.

Por nuk do të jetë i befasuar sipër, pasi që ky informacion është verifikuar mijëra vjet më parë dhe përshkruar në traktatet e Ayurveda. Dhe ndoshta ju e dini se në qoftë se dituria është e rreme - kjo nuk do të zgjasë ndikimin e kohës mbi 200 vjet.

Kjo njohuri dhe ligjet për mijëra vjet. Por le të mos merrni hutuar dhe të përqëndrohet në vijim. Produkte të tilla si patëllxhan, bell peppers, lulelakër, rrepkë e zezë, domate, patate dhe radishes - rekomanduara për të përdorur në kohën e drekës.

Maksimal, 15:00-16:00. Por, perime të tilla si karrota, kungull i njomë, prej trangujve, kungull, panxhar - rekomanduara për të ngrënë në intervalin nga 10 am në 6 - 07:00. Dhe nëse po konsiderojnë ushqimin e marrë në mënyrë të veçantë - ju mund të gjeni disa terren të mesëm në përdorimin e tyre.

Çfarë ka të gjitha kjo ne mund të ju jap kurioz? Shkarko fund është se në qoftë se ju e dini në lidhje me se perimet dhe kohën më të mirë për të marrë - ju gjithmonë do të mbajnë balancën e energjisë në trupin tuaj. Dhe kjo vlen edhe për produktet e tjera, të tilla si drithërat, frutat, farat, etj Ne do hollësi më të prekur të gjitha këto momente.