Si për të rritur hemoglobinë në gjak për 17 ditë


Përshëndetje miq!

Përsëri, të menduarit e beriberi pranverë dhe lodhje të përgjithshme të trupit, vendosi që të lidhen me ju për të diskutuar se si për të rritur hemoglobinë në gjak.

Rastësisht, ky informacion është i rëndësishëm për ne, jo vetëm në kohën e dobësisë së trupit pranverë, por në rastet kur personi i vuajtur disa - sëmundje në të rënda ose intensive sportive duke luajtur (ka rritur aktivitetin fizik).

Dhe unë duhet të them se një mënyrë shumë efektive për të përmirësuar gjakun tuaj është zgjedhja e saktë e ushqimit.

Si për të rritur nivelin e hemoglobinës

Mos harroni se në qoftë se secili prej nesh do të dinë për produkte të caktuara që ndihmojnë përmirësimin e gjakut dhe për të përmirësuar cilësinë e saj - ne nuk kemi për të blerë drogë të shtrenjtë që janë sintetike, por gjithashtu mund të ketë efekte anësore.


E pra, edhe në qoftë se situata me gjendjen e gjakut do të jetë mjaft e vështirë - atëherë aditivëve të ushqimit të sakta mund të fillojë të marrë këto barna në sasi të vogla. Por mos harroni një gjë më shumë në lidhje me atë ...

Fakti interesant!

Për shkak të faktit se trupi ynë - ky sistem i ndërlidhur - mungesa e ushqyesve të tjera, që rezulton në ndryshime të organeve dhe sistemeve. Çfarë jam unë duke thënë? Fakti është se në qoftë se trupi ynë nuk ka mjaft prej këtij elementi gjurmë, të tilla si hekuri ose element të tilla si acid folik - përmirësimin e gjakut dhe për të përmirësuar gjendjen e saj i përgjithshëm është i vështirë.

Pra, për këtë arsye, unë ju rekomandojmë të lexoni veçmas në ushqime përmbajnë hekur.

Gjithashtu, kohët e fundit është shkruar për acid folik në dietën dhe rëndësinë e tij të veçantë për trupin e mashkullit.

Çfarë produkte të rritur hemoglobinë

Nëse ne flasim për atë që produktet të rritur hemoglobinë, ajo mund të ndahet në disa grupe të veçanta:

 • Fasule, kokrra, drithëra. Këto përfshijnë: hikërror, elb, fasule, bizele, bollgur,
 • Zarzavate. Ju nuk mund të pikturoj shumë, si pothuajse të gjitha zarzavate janë shumë të dobishme. Vetëm Komenti sesa i freskët është, më mirë. Përfitimi më i madh është se e gjelbër, e cila është e thyer dhe hahet brenda 1 dite.
 • Embrion. Për të më e mirë e gjendjes sonë do të jetë embrion gruri dhe thjerrëzat embrion.

 • Lëngje të freskëta. Veçanërisht të dobishme në këtë rast janë: panxhar, bimët lëng molle të tilla si acaroj dhe kamomil, karrota.
 • Fruta të thata. Fakti se fruta të thata përmban shumë minerale dhe ushqyesve në një formë të koncentruar. Kështu që përdorin çdo ditë 80-100 gram fruta të thata në mëngjes konsiderohet e favorshme në çdo moshë, sa lehtë rrit hemoglobinën.
 • Perimet. Midis tyre janë: karrota, domate, qershi dimrit, rrepkë, radishes, panxhar, kungull, bell peppers.
 • Frutat dhe manaferrat. Citrus, një numër mjaft i manave (pothuajse të gjitha) në rritje në rajonin tonë, mollë, qershi dhe qershi, u rrit.

 • Megjithatë, ju duhet të vini re se rritja hemoglobina në gjakun e këtyre produkteve do të jetë brenda një kohe të caktuar. Kjo është zakonisht 2 - 3 javë. Pra, këtu nuk pres rezultate të menjëhershme, të cilat japin ilaçe.

  Por, përveç produkteve të mësipërme, mos harroni të përfshijnë në dietën tuaj dhe ushqime të tjera që do të ngop vitamina tjera dhe minerale. Unë shpresoj se ju nuk e kanë harruar se çdo gjë në trup është i ndërlidhur dhe komplementare.

  Pra, në qoftë se ajo - frutat ose perimet, apo diçka si kjo - kjo nuk është përshkruar këtu - kjo nuk do të thotë se ata duhet të përjashtohen nga dietë. Ata duhet gjithashtu të jetë i pranishëm, ndonëse në sasi të vogla.

  Dhe në qoftë se jeni duke kërkuar për të rritur nivelin e hemoglobinës shumë shpejt, atëherë raporti duhet të jetë përafërsisht 80% në 20%. Kjo nënkupton 80% të ushqimit që është e pasur me hekur dhe acid folik (vitamina C), dhe 20% e ushqimit që përmban vitamina të tjera dhe minerale.

  Si për të rritur hemoglobinë në shtatzëni

  Në fakt, për të kuptuar se si për të rritur hemoglobinë gjatë shtatzënisë është mjaft e thjeshtë. Për ta bërë këtë, ndiqni këshilla të thjeshta që nuk kërkojnë më shumë se sa përpjekje. Këto rekomandime përfshijnë:

 • Të jetë i sigurt për të përfshirë në mjaltë tuaj të përditshme të hahet. Vetëm domosdoshmërisht e vërtetë, por jo G ... shiten në supermarkete.

  Vetëm 40 - 60 gram mjaltë çdo ditë jo vetëm do të rrisë hemoglobinë dhe për të përmirësuar gjakun tuaj, por njom trupin tuaj me një gamë të madhe të elementeve gjurmë.
 • Plotësisht të eliminuar alkool dhe cigare. Ky rekomandim i thjeshtë, të paktën jo të zvogëlojë gjakun tuaj.
 • Për të paguar vëmendje serioze për embrion që jo vetëm të na japë një sasi në rritje të mineraleve dhe vitaminave, por edhe një rimbushje mirë të energjisë, e cila është veçanërisht e rëndësishme për gratë shtatzëna.
 • PS: ju lutem komentoni një artikull në lidhje si për të rritur nivelin e hemoglobinës , dhe të ndajnë atë nëpërmjet rrjeteve sociale.