Ayurveda përshkruan se si ushqimi mund të jetë çelësi për shëndetin dhe shkakun e vuajtjeve


Sipas më Ushqim Ayurveda Jeta e njeriut është shumë e rëndësishme.

Dhe në qoftë se një person përdor ushqime jo vetëm për të mbushur stomakun dhe të gëzojnë flavors, dhe gjithashtu si një metodë e trajtimit - atëherë sëmundja do të jetë shumë më pak të kapërcyer.

Nëse siç duhet të mësojnë për të kombinuar ushqim me njëri-tjetrin dhe të mësojnë për të kuptuar: çfarë janë produktet më të mira në këtë kohë dhe në këto rrethana - atëherë ka një shans për të harruar për spitalet.

Sigurisht, unë nuk dua të them se Ayurveda - një ilaç plotësisht nga të gjitha sëmundjeve të pashërueshme.

Megjithatë, duke filluar studimin e shkencës - ju do të gjeni harmoni me trupin tuaj.

Dhe si Ayurveda përshkruan ushqim për ju, në qoftë se ju doni një shëndet të mirë, duhet të ndahen në kategoritë e mëposhtme ... Për shembull, duke e ditur kushtetutën - duhet të hani se nuk do të çekulibroj ato energjitë që dhe kështu ju keni fryra .

Nëse ju ende nuk e dini se çfarë kushtetuta e trupit, çfarë dosha dhe çfarë lloj energjie - Unë ju rekomandojmë një artikull: ". Ayurveda dosha" Një shembull i thjeshtë.

Nëse një person lloj Kapha do të hani shumë të ëmbël ose të kripur - energji e brendshme jashtë bilancit, dhe ky person do të duan për të fjetur dhe të ndjehen të lodhur. Kuptimi pastaj në këtë dietë?

Prandaj, Ayurveda përshkruan ushqim për cilësitë e tyre të energjisë duhet të jetë i ndryshëm nga kushtetuta e trupit tuaj dhe për të sjellë të gjitha doshas në ballansa.


Kjo është e drejtë, dhe jo ndryshe, ne mund të ekstrakt shëndetin pjatë.

Nëse ju gërmoj nëpër libra më tej, thotë ushqim Ayurveda nuk duhet të përzihen me njëri-tjetrin, nëse produktet kanë cilësi të ndryshme të energjisë. Pra, mos e hani produktet e qumështit së bashku me kripë. Gjithashtu, ajo nuk është e rekomanduar për të përdorur një herë ushqim të ftohtë dhe të nxehtë.

Nuk është një rekomandim - të marrë fruta veçmas nga ushqime të tjera. Për më tepër, pas shkrimit ushqimin Ayurveda duhet të përdoret në rend të rreptë. Pra, së pari ju duhet të hani ushqim solid. Pastaj - e butë, dhe së fundi - të lëngshme.

Shije është gjithashtu një sekuencë. Është e këshillueshme që së pari të përpiqen të përdorin kripur dhe i lagësht.

Next - veprim në djegëse. Pastaj - hani hidhur dhe astringent. Dhe e fundit të ngrënë ëmbël.

Në fakt, në kulturën Vedic dhe kuzhinë janë duke u përpjekur për të përgatitur në mënyrë që njerëzit me vakt mund të provoni të gjitha 6 flavors të ndryshme duke filluar nga fund të kripur dhe të ëmbël. Kjo nuk do të thotë që ju keni për të përgatitur sa për tavolina duke shpërthyer me ushqim.

Edhe 10 gram ndonjë - e një produkti do të japë një person të ndjehen aromë të plotë. Gjëja kryesore - është prania e shijes, jo sasi ngrënë. Nëse ju nuk jeni në gjendje të gatuaj të gjitha 6 flavors - atëherë hani së paku 2 dhe shije.

Për të ruajtur qëndrueshmëri, dhe që atëherë.

Dhe si Ayurveda përshkruan se si ushqimi mund të jetë çelësi yt për shëndetin dhe burimi juaj i vuajtjes. E gjitha varet nga dëshirës tuaj. Si ju duken pak?