Siç përshkruhet dobia dhe dëmi lajthi nga pikëpamja e biologjisë dhe Ayurveda


Tani e konsiderojnë cilat janë përfitimet dhe dëmet e lajthi për një arsye të thjeshtë.

Fakti që kjo arrë si arra shqeme të thata, të ketë një ndikim të fortë në karakterin tonë.

Ky efekt, nëse ju filloni për të marrë parasysh Ayurveda, është atmosferë tonë. Sigurisht, mos harroni se grupi i komponimeve kimike ende nuk është anuluar.

Dhe si vitamina dhe elemente të tjera, gjithashtu, në - ndikimi i tyre në ne. Prandaj, për të kuptuar tërësisht këtë pyetje - le të fillojë me fuqinë e ndikimit.

Përfitimet dhe dëmet e lajthi në aspektin e Ayurveda

Kur kemi shikuar në ushqime të tjera - ne patjetër do të ndikojë në kohë është i lidhur me llojet e produkteve të përfshijnë të dhëna specifike perime ose fruta, ose diçka të tillë - atëherë.


Ky artikull është gjithashtu me vlerë të përmendet se ajo i takon të mirë të produkteve proteinike lajthi, siç është mirësia.

Dhe ne tashmë e dimë - produkte të mëshirshëm, herbs dhe bimët ndikuar më e mirë e zhvillimit të të dy organeve tona dhe mendjet tona. Dhe nëse flasim në mënyrë specifike - ndikimi i dhembshur është manifestuar në mënyrë që karakterit tonë, kur ne fillojmë ta ha këtë arrë - bëhet e qetë dhe kemi filluar për të hapur më shumë ndershmëri.

Plus, kemi filluar për të zhvilluar rezistencë për vështirësitë e të tjerëve dhe të firmës në besim dhe karakter në të gjithë tona. Zahmet, dua të them, nuk i përafërt, por ajo që ne aq shpesh e nevojshme.

Duke folur për efektet negative të arre, e vetmja kohë - kohën e përdorimit të tij. Sipas Ayurveda, përdorimin e një ndikimi shumë i fortë në tretshmërinë e tij. Por kjo është më shumë për ushqim, të cilat ne tani diskutuar.

Përfitimet dhe dëmet e lajthi në aspektin e ushqimit

Pra, janë të tilla që koha optimale kur ju mund të hani nga kjo arrë (si dhe fistikë thata) - nuk është më herët se 10:00. Dhe vetëm kohët e fundit, për të cilën është e mundur për të përdorur - kjo është 17:00. Prandaj, aspektet pozitive dhe negative të lajthi dhe varet i lidhur direkt me të tashmen.

Nëse ju rrinë në këtë kohë - atëherë nuk do të ketë probleme.

Nëse ju pëlqen të hani më herët ose më vonë - atëherë ka çdo mundësi për të marrë shurdhim në stomak, nga i cili mund të ndihmojë irhy apo manaferrat apo raspberries. Edhe në qoftë se ju hani vetëm 50 gram një kohë e keqe - kjo mund të prishin tretje.

Por edhe në qoftë se kjo nuk ndodh dhe - në çdo rast, të mësuarit është shumë i dobët. Sa për shumën që është optimale për një person normal - një 120-160 gram në ditë. Ju me siguri mund të bëjë atë për 200 - por këtu janë për tretshmërinë individuale.

Në pjesën më të madhe - ky numër është rreth 150 gram. Dhe më e dëshirueshme - një të goditur ato 150 gramë të njëjta për disa masa.

Thjesht do të jetë më.

Përfitimet dhe dëmet e lajthi në drejtim të ushqyesve

Ushqyesve Prekur - ju ndoshta duhet të fillojë me yndyrë, shuma e të cilave mund të arrijë deri në 67%. Pajtohem, shumë e shumë. Kjo është arsyeja pse produkti (si arre të thata) është shumë i mirë në drejtim të trupit ushqyese dhe të energjisë mbështetje.

Duke folur në mënyrë të veçantë - që furnizimi me energji është mbajtur në më shumë se 700 kalori. Nëse ju thoni më saktësisht - se në intervalin midis 700 dhe 750. Kjo është arsyeja pse në qoftë se ju mungon energjia, dhe kjo shpesh fillon kur temperatura jashtë bie, - ha këtë arrë.

Rastësisht, në asimilimin e shpejtë të karbohidrateve ajo përmban rreth 10%.

Pra, ky është një burim shtesë të rezervave të energjisë. Plus, eshte nje proteine, e cila është prezente në 17% të peshës totale.

Nëse ju kujtohet disa fjalë për vitamina dhe elemente të tjera - që ka një përmbajtje të lartë të vitaminës E dhe fluoride kalium dhe fosfor. Në downside është fakti se ata njerëz që kanë metabolizëm të dobët - të hani këtë produkt mund të jetë mjaft pak - pak dhe jo aq shpesh si një person normal.

Si rezultat i sa më sipër, ne mund të themi se përfitimet dhe dëmet e lajthi do të varet në qëndrimin tonë ndaj tij. Në qoftë se ju ndiqni rregullat e thjeshta të përdorimit - atëherë ai është 100% i aftë ju.

PS: Sinqerisht, autor i blog