Si të mos për të bërë zgjedhjen e gabuar ose të përfitojnë dhe të dëmtojë alga deti


Keni për të bërë se çfarë janë përfitimet dhe dëm alga deti vetëm për të kuptuar nëse janë apo jo ne të gjithë e admirojnë këto bimë apo jo.

Gjithashtu, arsyeja për krijimin e këtij rekord ishte se, për shembull, disa njerëz mësojnë disa fakte mbi anën e saj pozitive, të fillojnë të përdorin seriozisht algave në dietën e tyre.

Por mos harroni edhe për të metat e mundshme të produktit. Prandaj, le të arsyes së bashku.

Cilat janë përfitimet dhe dëmet e alga deti të plotësojë elemente minerale trupi

Nëse gjëja e parë për të thënë për përmbajtjen kalori - ky produkt mund të jetë 100% i atribuohet dietë.


Kjo mund të shpjegohet me faktin se përmbajtja e lakër në të njëjtën karbohidrate është më pak se 3% të peshës totale. Një proteinë është si një kastravec, përmban deri në 1%.

Prandaj, tani është e qartë pse me kalori më pak se 5 kalori. Në parim, ajo duhet të jetë aq i qartë sa ata janë një bimë detare që është 90% ose më shumë e ujit.

Ndërsa ato vajza dhe gra që janë vazhdimisht në një dietë ose që - është një shtesë e shkëlqyer për enët kryesore dhe dietë në përgjithësi. Por jo aq i thjeshtë dhe i trishtuar si ajo mund të duket në shikim të parë.

Për shembull, në qoftë se ju hani vetëm 100 gram bimë detare - ju sot dhe 2 ditë më parë do të marrë një furnizim të përditshme të jodit.

Nëse më thellë analizuar kimi, pastaj të përfshira në substancat lakër të kontribuojë shumë serioze të shpëtoj trupin e toksinave.

Edhe në qoftë se ju jeni seriozisht duan për të pastruar trupin tuaj e akumuluar dhe e dhimbshme - lëng karrote për t'ju ndihmuar. Dhe për të ndihmuar tërheq toksina dhe për të rritur imunitetin. Megjithatë, ne do të mbajë një kurs të rreptë të temës së sotme.

Shkarko fund është se këto substanca të hyrë në sistemin e tretjes, që veprojnë në parimin e karbonit aktiv. Plus, në qoftë se ka ndonjë shkelje e të qenët i qartë i zorrëve - kjo është relaksim i tij dhe normalizim.

Një gjë shumë e rëndësishme që absolutisht të gjithë duhet të dini - është përmbajtja e kripërave të ndryshme, të cilat gjithashtu mund të mburremi si Physalis perimeve.

Që këto algave për 24 orë në ditë janë në det - nëse ne si ai apo jo, dhe ajo saturates shumë të dobishme për ne kripëra dhe komponimet.

Kështu, është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje të veçantë për komponimet fosforit, bromine, hekur, natrium, të cilët janë aty në shtetin e tyre natyror. Dhe unë duhet të përmend komponime të tilla si kripërat e kobalt, alumini dhe mangan.

Çfarë është më e rëndësishme - është prania e kaliumit, e cila është të përpiqen për të kërkuar në shifra të tilla si perime të tjera të dobishme që rriten mirë në terren. Një person është e mjaftueshme për të ngrënë vetëm 120-150 gram algave për të ruajtur këto kripëra në tepërt.

Vitaminat janë gjithashtu në dispozicion, por jo në numër aq të madh për ta shumë më bojës. Vlen të përmendet vetëm vitaminë C, e cila është pak a shumë qëndron jashtë nga të tjerët. Në qoftë se ju thonë se minuset - ata në mënyrë të qartë kanë dhe nuk kanë shkuar larg.

Për shembull, nëse ju bleni këtë produkt në dyqane, por edhe i konservuar - ju e dini, se nuk aditivëve dhe agjentët kimikë ruajtjes nuk janë bërë. E njëjta gjë mund të thuhet për fruta të freskëta që nuk janë turp për procesin e mëtejshëm.

Edhe nëse gjyqtari logjikisht - që asnjë produkt nuk mund të qëndrojnë në të njëjtën formë të pandryshuar në qoftë se ajo vihet 3 e - 4 muaj ose më shumë.

Tani, ne crept më afër ushqim.

Përfitimet dhe dëmet e alga deti në dietë

Pra, çfarë do të bëni nëse ju bleni në supermarkete mjaft e rrezikshme? Mënyra më e lehtë - është për të blerë atë në formë të thata. Shkarko fund është se në mënyrë që të thatë - nuk ka nevojë për të "sezonit" ky produkt është shumë i kimisë.

Për më tepër, ashtu si të thata bimë dhe bimëve në formë të thata alga deti është në gjendje të mbajë një minerale të dobishme. Dhe ne mund të blejnë paketa të gatshme të thata alga deti dhe thith ato në ujë. Në asnjë rast nuk duhet të blej një formë të konservuar.

Mënyra më e lehtë që mund të ndodhë - ajo thjesht nuk ka marrë ti asnjë të mirë, dhe të holla vetëm shpërblej askund. Dhe në qoftë se ju keni një zorrët dobëta - nuk e merrni të përfshirë shumë lakër si ajo është aq relaksuese efekt.

Si rezultat, përfitimet dhe dëmet e alga deti varet se si ajo është korrur. Nëse ju të keni mundësi për të ngrënë atë të freskët dhe ju e dini saktësisht se çfarë trajtimi nuk ka dhënë asgjë - atëherë ju duhet përgëzuar. Hani për shëndetin. Nëse kjo mundësi nuk është - ajo është më e mirë e tharë mundësi të kufizuar për ushqim dhe zhytem në ujë.